Annonce
Fyn

Dogmeudstilling med to keramikere i Galleri Svinestien

Keramikerne Vibeke Lykke og Stine Brønserud Ernst har i et helt år hver dag afsat præcis 12 minutter til skabe en keramisk dagbog. PR-foto
To keramikere har skabt en keramisk dagbog af dagens indtryk gennem et helt år. Det præsenteres ved en fernisering i Galleri Svinestien i Rudme.

Rudme: De to erfarne keramikere Vibeke Lykke og Stine Brønserud Ernst har i et helt år hver dag afsat præcis 12 minutter til skabe en keramisk dagbog af dagens indtryk i 365 gram porcelænsler med otte ord på papir og til sidst en sort/hvid selfie.

Eftersom 2020 er et skudår, indeholder udstillingen nu 732 enkeltværker, som afsløres i en samlet opstilling ved ferniseringen søndag den 6. september kl. 14-16 i Galleri Svinestien, Rudmevej 80 i Rudme, hvor der traditionen tro vil være taler, sang, musik og kagebord. Alle er velkomne, oplyser højskoleforstander Tyge Mortensen i en pressemeddelelse.

Det skal nævnes, at Vibeke Lykke også er en værdsat billedskolelærer på Rudme Friskole, som i en årrække har sat sit tydelige præg på Børnebilledskolens udstillinger i galleriet.

Annonce

Udfordrer genren

De to kunstnere skriver selv følgende om projektet:

"Dagbogskriverens fornemmeste opgave er at gentage det, der er sket og prøve at forstå og at holde på det - bare et øjeblik inden det forsvinder. Vi er to kvindelige keramikere, der har udfordret genren. I porcelænsler har vi søgt at komme endnu tættere på at fastholde og forstå nuet.

Sammenhængen mellem ord, form og tid viser sig i det kunstneriske arbejde, hvor man kan støde på noget uforudset undervejs, og som signalerer, at man kan bevæge sig i en anden retning, end den man først troede var mulig. Ligesom tilfældighedernes kræfter kan spille ind i menneskets tilværelse og hverdag. De forventninger, man går til livet med, adskiller sig ofte fra det, der egentligt sker. Noget uforberedt opstår - man bevæger sig i én retning for pludselig at finde en ny - en anden.

Der er stillet spørgsmål ved dagbogen som genre. Kan vi, ved at inddrage det keramiske materiale, vi fysisk er i kontakt med, lagre en anden form for hukommelse i vores sind - skabe nye erindringsspor? Det man kan se er, at porcelænsskulpturerne rummer billeder fra erindringen og viser os, som vi er. De rummer ingen enkelt sandhed, men mange mulige.

De kan ikke opleves, uden at kroppens bevægelser bliver en del af erfaringen. Skulpturerne skaber et eget rum, hvor bevægelserne, adskillelsen og samspillet med omverden kaldes frem."


Vi er to kvindelige keramikere, der har udfordret genren. I porcelænsler har vi søgt at komme endnu tættere på at fastholde og forstå nuet.

Vibeke Lykke og Stine Brønserud
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce