Annonce
Fyn

Dogmeudstilling med to keramikere i Galleri Svinestien

Keramikerne Vibeke Lykke og Stine Brønserud Ernst har i et helt år hver dag afsat præcis 12 minutter til skabe en keramisk dagbog. PR-foto
To keramikere har skabt en keramisk dagbog af dagens indtryk gennem et helt år. Det præsenteres ved en fernisering i Galleri Svinestien i Rudme.

Rudme: De to erfarne keramikere Vibeke Lykke og Stine Brønserud Ernst har i et helt år hver dag afsat præcis 12 minutter til skabe en keramisk dagbog af dagens indtryk i 365 gram porcelænsler med otte ord på papir og til sidst en sort/hvid selfie.

Eftersom 2020 er et skudår, indeholder udstillingen nu 732 enkeltværker, som afsløres i en samlet opstilling ved ferniseringen søndag den 6. september kl. 14-16 i Galleri Svinestien, Rudmevej 80 i Rudme, hvor der traditionen tro vil være taler, sang, musik og kagebord. Alle er velkomne, oplyser højskoleforstander Tyge Mortensen i en pressemeddelelse.

Det skal nævnes, at Vibeke Lykke også er en værdsat billedskolelærer på Rudme Friskole, som i en årrække har sat sit tydelige præg på Børnebilledskolens udstillinger i galleriet.

Annonce

Udfordrer genren

De to kunstnere skriver selv følgende om projektet:

"Dagbogskriverens fornemmeste opgave er at gentage det, der er sket og prøve at forstå og at holde på det - bare et øjeblik inden det forsvinder. Vi er to kvindelige keramikere, der har udfordret genren. I porcelænsler har vi søgt at komme endnu tættere på at fastholde og forstå nuet.

Sammenhængen mellem ord, form og tid viser sig i det kunstneriske arbejde, hvor man kan støde på noget uforudset undervejs, og som signalerer, at man kan bevæge sig i en anden retning, end den man først troede var mulig. Ligesom tilfældighedernes kræfter kan spille ind i menneskets tilværelse og hverdag. De forventninger, man går til livet med, adskiller sig ofte fra det, der egentligt sker. Noget uforberedt opstår - man bevæger sig i én retning for pludselig at finde en ny - en anden.

Der er stillet spørgsmål ved dagbogen som genre. Kan vi, ved at inddrage det keramiske materiale, vi fysisk er i kontakt med, lagre en anden form for hukommelse i vores sind - skabe nye erindringsspor? Det man kan se er, at porcelænsskulpturerne rummer billeder fra erindringen og viser os, som vi er. De rummer ingen enkelt sandhed, men mange mulige.

De kan ikke opleves, uden at kroppens bevægelser bliver en del af erfaringen. Skulpturerne skaber et eget rum, hvor bevægelserne, adskillelsen og samspillet med omverden kaldes frem."


Vi er to kvindelige keramikere, der har udfordret genren. I porcelænsler har vi søgt at komme endnu tættere på at fastholde og forstå nuet.

Vibeke Lykke og Stine Brønserud
Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce