Annonce
Odense

Dobbeltstraf og udvisning til Somalia: Fem unge fik hårde domme for brutalt overfald i Vollsmose

Drabet på Abdinur Mohamed Ismail i juni 2020 var mandag den indirekte årsag til, at fem unge mænd fra Vollsmose alle fik ekstra hårde domme på mellem et års fængsel og tre et halvt års fængsel. For siden da blev der indført en skærpet strafzone i hele området. På billedet besøger justitsminister Nick Hækkerup (S) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) bydelen i begyndelsen af juli 2020. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Fem unge mænd fra Vollsmose blev straffet ekstra hårdt, da de mandag fik deres dom for et brutalt hævnoverfald på en pædagogmedhjælper, der også er fra bydelen. Anklager Daniel Dokkedahl peger på, at sagen sender et vigtigt signal om, at det nytter noget at stå frem.

Odense: Drabet på Abdinur Mohamed Ismail i juni 2020 var mandag den indirekte årsag til, at fem unge mænd fra Vollsmose alle fik ekstra hårde domme på mellem et års fængsel og tre et halvt års fængsel.

De fem mænd blev dømt for at have deltaget i et brutalt gruppe-overfald på en dengang 26-årig pædagogmedhjælper, der måneden forinden havde meldt den ene af mændene til politiet og stod foran at skulle vidne i retten mod samme mand.

Overfaldet skete om aftenen på en parkeringsplads i Fyrreparken den 19. juli 2020, der på daværende tidspunkt var underlagt en skærpet strafzone, som Fyns Politi havde indført på grund af drabet på Abdinur Mohamed Ismail og den generelle uro i bydelen.

Annonce

Anklager Daniel Dokkedahl havde i sin procedure plæderet for, at straffene til alle de fem mænd skulle fordobles. Det skete dog ikke helt i forhold til 22-årige Sahal Jaafe.

Sahal Jaafe havde i retten erkendt, at det var ham, der i forbindelse med overfaldet havde stukket pædagogmedhjælperen med en kniv. Han fik derfor også den hårdeste straf på tre et halvt års fængsel. Det var dog et stykke under de fem års fængsel, som ifølge anklageren ville have udgjort en fordobling af den typiske straf for lignende knivoverfald.

I forhold til de fire andre mænd kom de tre juridiske dommere og seks nævninge dog frem til en straf, der var markant hårdere end normalt.

Vigtigt signal til Vollsmose

18-årige Abdi Ismail Adan-Guud fik tre års fængsel for overfaldet og en række andre forhold, som han også blev dømt for. Blandt andet det overfald på et opholdssted på Fyn, som den 26-årige pædagogmedhjælper meldte til politiet og som var den direkte årsag til overfaldet i Vollsmose en måned senere.

22-årige Khalid Ali Osman blev idømt to et halvt års fængsel for at have deltaget i overfaldet velvidende, at overfaldet skete mod en offentligt ansat person, der stod foran at skulle vidne i retten.

De var som en flok hyæner om et bytte. De ville alle have et slag eller spark ind, mens jeg lå ned.

27-årig pædagogmedhjælper i retten

19-årige Ali Khalif fik et år og seks måneders fængsel for at have deltaget i overfaldet.

Og endeligt fik 21-årige Abdilkamil Abdullah en dom på et års fængsel. Den dom har han dog allerede afsonet i forbindelse med sin varetægtsfængsling.

Anklageren var tilfreds med dommen og det signal, som dommen sender i forhold til personer, der har modet til at fortælle om kriminalitet i Vollsmose.

- Det er altid alvorligt, når et vidne bliver overfaldet, og det er en skærpende omstændighed, at det er en offentlig ansat person. Ydermere skete det i mandens fritid, mens han var sammen med sin lille datter. Derfor er jeg meget tilfreds med dommen, fordi den sender et klart og tydeligt signal om, at det nytter noget at vælge retssystemet til, fordi der bliver lyttet og handlet konsekvent mod strafbare handlinger, lød det fra Daniel Dokkedahl.

Annonce

Udvist til Somalia

Både Sahal Jaafe, Abdi Ismail Adan-Guud og Khalid Ali Osman blev samtidigt dømt til udvisning til Somalia efter endt afsoning. Sahal og Khalid med et indrejseforbud for bestandig, mens dommen lød på udvisning med et indrejseforbud i seks år for Abdi Ismail Adan-Guud.

De tre ankede alle dommen til landsretten på stedet, mens forsvarerne for Ali Khalif og Abdilkamil Abdullah måtte vente med at tage en beslutning, da deres klienter ikke var mødt op i retten mandag.

Fyens.dk skriver navne på personer, som idømmes fra ét års ubetinget fængsel og opefter. Derfor er alle fem dømte nævnt ved navn.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Erhverv For abonnenter

Leder med lys og lygte efter nye medarbejdere: Bogense Plast har vækstet næsten 20 procent på under to år

Sport

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Navne For abonnenter

Dødsfald: Intet arbejde var for stort for Grete Pedersen

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Erhverv

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Assens

Det starter og slutter i den lille by med 330 indbyggere: Årets Landsby er kåret for sidste gang

Annonce