Annonce
Odense

Dobbeltstraf og udvisning til Somalia: Fem unge fik hårde domme for brutalt overfald i Vollsmose

Drabet på Abdinur Mohamed Ismail i juni 2020 var mandag den indirekte årsag til, at fem unge mænd fra Vollsmose alle fik ekstra hårde domme på mellem et års fængsel og tre et halvt års fængsel. For siden da blev der indført en skærpet strafzone i hele området. På billedet besøger justitsminister Nick Hækkerup (S) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) bydelen i begyndelsen af juli 2020. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Fem unge mænd fra Vollsmose blev straffet ekstra hårdt, da de mandag fik deres dom for et brutalt hævnoverfald på en pædagogmedhjælper, der også er fra bydelen. Anklager Daniel Dokkedahl peger på, at sagen sender et vigtigt signal om, at det nytter noget at stå frem.

Odense: Drabet på Abdinur Mohamed Ismail i juni 2020 var mandag den indirekte årsag til, at fem unge mænd fra Vollsmose alle fik ekstra hårde domme på mellem et års fængsel og tre et halvt års fængsel.

De fem mænd blev dømt for at have deltaget i et brutalt gruppe-overfald på en dengang 26-årig pædagogmedhjælper, der måneden forinden havde meldt den ene af mændene til politiet og stod foran at skulle vidne i retten mod samme mand.

Overfaldet skete om aftenen på en parkeringsplads i Fyrreparken den 19. juli 2020, der på daværende tidspunkt var underlagt en skærpet strafzone, som Fyns Politi havde indført på grund af drabet på Abdinur Mohamed Ismail og den generelle uro i bydelen.

Annonce

Anklager Daniel Dokkedahl havde i sin procedure plæderet for, at straffene til alle de fem mænd skulle fordobles. Det skete dog ikke helt i forhold til 22-årige Sahal Jaafe.

Sahal Jaafe havde i retten erkendt, at det var ham, der i forbindelse med overfaldet havde stukket pædagogmedhjælperen med en kniv. Han fik derfor også den hårdeste straf på tre et halvt års fængsel. Det var dog et stykke under de fem års fængsel, som ifølge anklageren ville have udgjort en fordobling af den typiske straf for lignende knivoverfald.

I forhold til de fire andre mænd kom de tre juridiske dommere og seks nævninge dog frem til en straf, der var markant hårdere end normalt.

Vigtigt signal til Vollsmose

18-årige Abdi Ismail Adan-Guud fik tre års fængsel for overfaldet og en række andre forhold, som han også blev dømt for. Blandt andet det overfald på et opholdssted på Fyn, som den 26-årige pædagogmedhjælper meldte til politiet og som var den direkte årsag til overfaldet i Vollsmose en måned senere.

22-årige Khalid Ali Osman blev idømt to et halvt års fængsel for at have deltaget i overfaldet velvidende, at overfaldet skete mod en offentligt ansat person, der stod foran at skulle vidne i retten.

De var som en flok hyæner om et bytte. De ville alle have et slag eller spark ind, mens jeg lå ned.

27-årig pædagogmedhjælper i retten

19-årige Ali Khalif fik et år og seks måneders fængsel for at have deltaget i overfaldet.

Og endeligt fik 21-årige Abdilkamil Abdullah en dom på et års fængsel. Den dom har han dog allerede afsonet i forbindelse med sin varetægtsfængsling.

Anklageren var tilfreds med dommen og det signal, som dommen sender i forhold til personer, der har modet til at fortælle om kriminalitet i Vollsmose.

- Det er altid alvorligt, når et vidne bliver overfaldet, og det er en skærpende omstændighed, at det er en offentlig ansat person. Ydermere skete det i mandens fritid, mens han var sammen med sin lille datter. Derfor er jeg meget tilfreds med dommen, fordi den sender et klart og tydeligt signal om, at det nytter noget at vælge retssystemet til, fordi der bliver lyttet og handlet konsekvent mod strafbare handlinger, lød det fra Daniel Dokkedahl.

Annonce

Udvist til Somalia

Både Sahal Jaafe, Abdi Ismail Adan-Guud og Khalid Ali Osman blev samtidigt dømt til udvisning til Somalia efter endt afsoning. Sahal og Khalid med et indrejseforbud for bestandig, mens dommen lød på udvisning med et indrejseforbud i seks år for Abdi Ismail Adan-Guud.

De tre ankede alle dommen til landsretten på stedet, mens forsvarerne for Ali Khalif og Abdilkamil Abdullah måtte vente med at tage en beslutning, da deres klienter ikke var mødt op i retten mandag.

Fyens.dk skriver navne på personer, som idømmes fra ét års ubetinget fængsel og opefter. Derfor er alle fem dømte nævnt ved navn.

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce