Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dobbeltforstærkning fra HC Odense

Andreas Banggaard og Magnus Nowak er to nye spillere fra HC Odense, som skal være med til at løfte Faaborg ØH op i toppen af 2. division.

Faaborg: Allerede i foråret, før sidste sæson var spillet færdig, stod det klart, at Faaborg ØH kunne regne med forstærkning fra H. C. Odense, for klubben var hurtigt ud med at få nye aftaler på plads med den 25-årige playmaker/venstre back, Andreas Banggaard og den 20-årige venstrehåndsskytte, Magnus Nowak, der kommer til at spille på højrekanten.

Begge spillere er udmærkede bekendte af Faaborg ØH, som de har spillet mod masser af gange.

Andreas Banggard, der til daglig er bankmand, kender byen og holdet særdeles godt.

- Min papfar, Jesper Schmidt, spillede for Faaborg HK, så jeg har set masser af håndbold i Forum Faaborg, og jeg glæder mig til at komme til at spille et sted, hvor der er så god en opbakning. Nu kender jeg jo efterhånden også alle gutterne. Vi fungerer også rigtig godt sammen socialt, så jeg har en helt klar forventning om, at jeg kan udvikle sig med håndboldspiller, og så vil jeg da gerne være med til at løfte holdet et niveau op, siger han.

Også Magnus Nowak er drevet af en ambition om at udvikle sig som spiller. Han er i forvejen udråbt som et stort talent, der har 12 ungdomslandsholdkampe, herunder ungdoms OL i 2015 på sit cv.

- Jeg regner med at få noget mere spilletid, og så har jeg også bare lyst til at prøve noget nyt, efter jeg har spillet i Odense siden jeg var 14. Jeg kendte en del til Faaborg-gutterne fra fællestræningerne med H. C. Odense, og der er ikke nogen tvivl om, at det er det fedt projekt, Faaborg ØH og Johnny Hvid Sunesen har gang i. Det er spændende at blive en del af det, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce