Annonce
112

Dobbeltdrabet på Helnæs: 43-årig kommer først for retten næste år

Politiet var naturligvis massivt til stede på Bogaarden på Helnæs Byvej, efter Hannelore Elisabeth Bess og Benjamin Bonde Nielsen blev dræbt 9. december sidste år. Arkivfoto: Michael Bager
Mentalundersøgelsen af den 43-årige mand, der er sigtet for dobbeltdrabet på Helnæs, er endnu ikke færdig, og derfor er retssagen mod ham endnu ikke berammet.

Helnæs: Det bliver ikke i år, at den 43-årige mand, der er varetægtsfængslet og sigtet for at have begået et dobbeltdrab på Helnæs sidste år, kommer for retten.

Der er en vigtig del af materialet, som skal bruges til vurdering i retten, der stadig ikke er klar. Nemlig mentalundersøgelsen af den 43-årige.

Det fortæller Klaus G. Lauridsen, der er anklager i sagen.

- Vi venter fortsat på en mentalundersøgelse, så sagen er ikke kommet længere end sidst (Fyens Stiftstidende henvendte sig, red.), siger Klaus G. Lauridsen og erkender, at den mentalundersøgelse er taget lang tid at få lavet.

- Har du nogle ideer om, hvorfor det tager så lang tid?

- Ikke nogle jeg har tænkt mig at sige noget om til dig.

Mentalundersøgelsen skal afdække, om den 43-årige er egnet til almindelig straf eller om en straf med en foranstaltning inden for det psykiatriske system er mere egnet.

Annonce

Først næste år

Det betyder så, at så længe mentalerklæringen ikke er klar, bliver der ikke sat dato på, hvornår den 43-årige skal for en dommer.

- Sagen er ikke berammet endnu, og der kommer givetvis til at gå noget tid endnu, inden det sker. For når der foreligger en mentalerklæring, kan man forestille sig, at den måske skal forelægges for Retslægerådet og måske også Statsadvokaten. Så der kommer til at gå nogen tid endnu, siger Klaus G. Lauridsen, der ikke ved, om man når at sætte dato for retssagen inden årsskiftet.

Det er derfor overvejende sandsynligt, at selve retssagen først bliver afviklet til næste år.

- Jeg tror ikke, vi kan nå det i år, vurderer anklageren.

Vådt brænde

Det var søndag 9. december sidste år, at 74-årige Hannelore Elisabeth Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen blev dræbt.

Det skete på gården på Helnæs Byvej, hvor Hannelore Elisabeth Bess boede, og hvor den 43-årige havde lejet sig ind. Benjamin Bonde Nielsen var tilfældigt på stedet, da han skulle aflevere brænde.

Den 43-årige forklarede dagen efter i grundlovsforhøret, at han var utilfreds med brændet, fordi han mente, det var for fugtigt til at kunne fyre med. Han forklarede videre, at han havde svinget rundt med dolk for at gøre Benjamin Bonde Nielsen nervøs, inden han dræbte ham. Derefter dræbte han Hannelore Elisabeth Bess.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Eriksen-nyt vækker glæde hele vejen til Middelfart: Barndomsklub kommer til at tjene på skifte

Annonce