Annonce
Indland

Dobbeltdrab rystede Helnæs og resten af Fyn

To mennesker blev søndag tilfældige ofre for en sindsforvirret mands kniv. Mandag blev manden varetægtsfængslet og sidder nu fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Foto: Michael Bager

To uhyggelige knivdrab på Helnæs var den store nyhed i en uge, hvor også letbanebyggeriet i Odense passerede en stor milepæl, da de første skinner blev støbt ned i beton.

Annonce

Fatal eftermiddag på Helnæs

Tirsdag var en speciel dag i det milliarddyre letbanebyggeri i Odense. Her blev letbanens første skinner lagt. Foto: Nils Svalebøg.

Søndag blev det ellers så fredelige Helnæs ramt af en frygtelig tragedie, da en sindsforvirret mand knivdræbte Hannelore Bess og Benjamin Bonde Nielsen. Den formodede gerningsmand blev dagen efter drabet fremstillet i grundlovsforhør og fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling i foreløbig fire uger.

Det tilfældige dobbeltdrab rystede beboerne på Helnæs.

Selv om den drabssigtede i mandagens grundlovsforhør aflagde en fuld tilståelse, fortsætter Fyns Politi sin efterforskning af forbrydelsen for fuld styrke.

Historisk dag for Odenses letbane

Kunstneren Thomas Kluge har malet tidligere borgmester Anker Boye (S). Onsdag blev portrættet afsløret på Odense Rådhus. Traditionen med at male byens tidligere borgmestre rækker tilbage til 1919, Foto: Vibeke Volder

Etableringen af letbanen har været i gang længe og sætter for øjeblikket sit tydelige præg på Odenses bybillede med vejarbejde mange steder. Tirsdag passerede det milliarddyre byggeri en historisk milepæl. På en byggegrund nær det kommende Nyt OUH blev letbanens første skinner støbt ind i beton.

Efter planen vil arbejdet med at anlægge letbanen fortsætte frem til udgangen af 2020, hvor Odense Letbane efter planen tages i brug.

Boye vendte tilbage til rådhuset

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm fra Nyborg Gymnasium gør ikke noget galt ved at lade to somaliske søstre fortsætte i 10. klasse, selv om familien står til udvisning, Det fastslog undervisningsministeriet tidligere på ugen. Foto: Michael Bager.

Tidligere Odense-borgmester Anker Boye (S) vendte onsdag tilbage til Odense Rådhus, hvor han i årtier har haft sin gang. Og denne gang tager borgmesteren fast ophold på rådhuset. I hvert fald i form af det portræt, malet af Thomas Kluge, som onsdag eftermiddag blev præsenteret på rådhuset.

Både ifølge kunsteksperter og nogle af de gæster, som torsdag besøgte rådhuset, er der meget godt at sige om det portræt, som der er investeret 250.000 odenseanske skattekroner i.

Traditionen med at få malet Odenses tidligere borgmestre strækker sig tilbage til 1919.

Opbakning til rektor

Topledelsen i entreprenørfirmaet Hans Jørgensen & Søn har mistanke om, at der er foregået svindel på nogle af koncernens byggepladser. To byggeledere er fyret og meldt til politiet.

Sagen om den somaliske familie Abdisalam Hussein fortsætter på anden uge med at sætte sit præg på det fynske nyhedsbillede. Familien har fået inddraget sin midlertidige opholdstilladelse, men rektoren på Nyborg Gymnasium har ladet familiens to teenagepiger fortsætte i 10. klasse. Dette gjorde Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen fortørnet, og han bad undervisningsminister Merete Riisager forholde sig til sagen.

Torsdag svarede ministeren, og her var udmeldingen, at skoleledelsen er i sin gode ret til at lade pigerne fortsætte på skolen.

Entreprenørfirma ramt af svindel

En stor gruppe faste abonnenter hos Fyens Stiftstidende kom mandag tæt på Kim Larsens liv. I Café Stiften kunne de opleve Kjukken-guitarist og impresario Jørn Jeppesen sammen med forfatter Jens Andersen. Foto: Michael Bager.

Entreprenørfirmaet Hans Jørgensen & Søn, der er Fyns næststørste byggekoncern, har fyret og politianmeldt to byggeledere.

Ifølge anmeldelsen har de to ledere bestilt varer, som ikke skulle bruges på deres egne byggepladser, og i stedet solgt tingene videre til andre.

Svindlen er ifølge direktøren i Hans Jørgensen & Søn så omfattende, at den har påvirket det seneste regnskab i en negativ retning. Hvad svindlen i alt beløber sig til, vil direktøren ikke oplyse, mens politiet efterforsker sagen.

Læserne kom tæt på Kim Larsen

Kim Larsens død tegner til at blive årets mest markante nyhed i 2018. Og en stor forsamling af Fyens Stiftstidendes faste abonnenter fik mandag mulighed for at komme helt tæt på den afdøde sangers liv og musik.

Den mulighed opstod i Café Stiften, som havde besøg af forfatteren Jens Andersen, der har skrevet den populære og meget anmelderroste biografi om Kim Larsens unge år.

Også Kim Larsens ven, impresario og guitarist Jørn Jeppesen var med til mandagens Café Stiften. Han underholdt blandt andet med en række anekdoter om Kim Larsen og spillede tre af Kim Larsens kendte sange.

Hele Café Stiften blev filmet og sendt ud til abonnenterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce