Annonce
Fyn

Dobbelt valgkamp: Hønge giver Folketinget førsteprioritet

SF'eren Karsten Hønge har fået ekstra travlt, efter at Lars Løkke Rasmussen tirsdag udskrev valg til Folketinget. For den fynske politiker kandiderer både til Europaparlamentet og til Folketinget. Sidstnævnte har førsteprioritet, fastslår han. Foto: Katrine Becher Damkjær
Folketingsvalget er førsteprioritet hos SFs spidskandidat på Fyn, Karsten Hønge, selvom han også er opstillet til Europaparlamentet. Her skal han med egne ord være "politisk hjælperytter" for Magrete Auken.

Efter at Lars Løkke Rasmussen tirsdag udskrev Folketingsvalg, var der især en af politikerne, som er opstillet i Fyns Storkreds, der fik rigeligt at se til.

Det er Karsten Hønge, som er politisk ordfører for SF, folketingskandidat og nummer to på SFs liste til Europa-Parlamentsvalget, får et tætpakket program de næste mange uger med to valgkampe på én gang.

- Jeg fik da ekstra travlt i dag. Jeg ryddede lidt op i kalenderen, for jeg vil prioritere at være meget på Fyn i valgkampen, siger Karsten Hønge.

Når man skal jonglere to valgkampe side om side, er det nødvendigt at beslutte sig for, hvor flest kræfter skal lægges. Og for den politiske ordfører er der ingen tvivl om, hvilket af de to valg, han prioriterer højest.

- Det er Folketingsvalget. Jeg er spidskandidat på Fyn, og det er den vigtigste opgave for mig, fastslår Karsten Hønge.

Heldigvis kommer der også til at være en masse overlap mellem de to valgkampe, hvor blandt andet klima og social dumping er på vælgernes dagsorden.

- Vi kan jo gøre mange ting i Danmark, men vi skal også finde løsninger i EU. Derfor hænger det også sammen på den måde, fortæller Karsten Hønge.

De vigtigste emner i Karstens Hønge kommende valgkamp social lighed, klima og miljø. Det er i tråd med, at man i SF ønsker at gøre Danmark til et grønt foregangsland. Blandt andet med en bindende klimalov, en grøn milliard hvert år og beskyttelse af drikkevandet.

Annonce

Politisk hjælperytter

Hos SF ser medlemmerne EU som et stærkt fællesskab, der kan være med til at løse nogle af de problematikker, partiet ønsker at sætte på dagsordenen. Derfor er det en vigtig valgkamp for partiet.

Karsten Hønge er opstillet som nummer to på SFs liste, og der er på papiret en chance for, at han kan blive valgt. Den chance ser dog ikke særlig stor ud, hvis man spørger politikeren selv.

- Jeg opfatter det selv som helt urealistisk. Det vil være en sejr bare at bevare vores mandat. Der er sket så meget i løbet af de sidste fem år i SF. Så det er selvfølgelig bedstemor med slag i - Margrete Auken, som står til at skulle fortsætte, siger Karsten Hønge og fortsætter:

- Og det har jeg det i det hele taget fint med. Jeg tænker mig selv som en hjælperytter, hvor det i alle cykelløb gælder, at den der skal stå på podiet til sidst, skal have hjælp til at komme derop.

Karsten Hønge mener, at han har en plads, han skal udfylde i valgkampen til Europa-Parlamentet, hvor han er med til at gøre SFs liste bredere og favne andre politiske opgaver end for eksempel Magrethe Auken.

- Politik er meget andet end at blive valgt, og det glemmer folk nogle gange. Det er også rigtig vigtigt at deltage i debatten. Vi kan jo ikke alle sammen blive valgt, fortæller Karsten Hønge.

Valget til Europa-Parlamentet afholdes søndag den 26. maj 2019 og Folketingsvalget afholdes den 5. juni 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce