Annonce
Fyn

Dobbelt valgkamp: Hønge giver Folketinget førsteprioritet

SF'eren Karsten Hønge har fået ekstra travlt, efter at Lars Løkke Rasmussen tirsdag udskrev valg til Folketinget. For den fynske politiker kandiderer både til Europaparlamentet og til Folketinget. Sidstnævnte har førsteprioritet, fastslår han. Foto: Katrine Becher Damkjær
Folketingsvalget er førsteprioritet hos SFs spidskandidat på Fyn, Karsten Hønge, selvom han også er opstillet til Europaparlamentet. Her skal han med egne ord være "politisk hjælperytter" for Magrete Auken.

Efter at Lars Løkke Rasmussen tirsdag udskrev Folketingsvalg, var der især en af politikerne, som er opstillet i Fyns Storkreds, der fik rigeligt at se til.

Det er Karsten Hønge, som er politisk ordfører for SF, folketingskandidat og nummer to på SFs liste til Europa-Parlamentsvalget, får et tætpakket program de næste mange uger med to valgkampe på én gang.

- Jeg fik da ekstra travlt i dag. Jeg ryddede lidt op i kalenderen, for jeg vil prioritere at være meget på Fyn i valgkampen, siger Karsten Hønge.

Når man skal jonglere to valgkampe side om side, er det nødvendigt at beslutte sig for, hvor flest kræfter skal lægges. Og for den politiske ordfører er der ingen tvivl om, hvilket af de to valg, han prioriterer højest.

- Det er Folketingsvalget. Jeg er spidskandidat på Fyn, og det er den vigtigste opgave for mig, fastslår Karsten Hønge.

Heldigvis kommer der også til at være en masse overlap mellem de to valgkampe, hvor blandt andet klima og social dumping er på vælgernes dagsorden.

- Vi kan jo gøre mange ting i Danmark, men vi skal også finde løsninger i EU. Derfor hænger det også sammen på den måde, fortæller Karsten Hønge.

De vigtigste emner i Karstens Hønge kommende valgkamp social lighed, klima og miljø. Det er i tråd med, at man i SF ønsker at gøre Danmark til et grønt foregangsland. Blandt andet med en bindende klimalov, en grøn milliard hvert år og beskyttelse af drikkevandet.

Politisk hjælperytter

Hos SF ser medlemmerne EU som et stærkt fællesskab, der kan være med til at løse nogle af de problematikker, partiet ønsker at sætte på dagsordenen. Derfor er det en vigtig valgkamp for partiet.

Karsten Hønge er opstillet som nummer to på SFs liste, og der er på papiret en chance for, at han kan blive valgt. Den chance ser dog ikke særlig stor ud, hvis man spørger politikeren selv.

- Jeg opfatter det selv som helt urealistisk. Det vil være en sejr bare at bevare vores mandat. Der er sket så meget i løbet af de sidste fem år i SF. Så det er selvfølgelig bedstemor med slag i - Margrete Auken, som står til at skulle fortsætte, siger Karsten Hønge og fortsætter:

- Og det har jeg det i det hele taget fint med. Jeg tænker mig selv som en hjælperytter, hvor det i alle cykelløb gælder, at den der skal stå på podiet til sidst, skal have hjælp til at komme derop.

Karsten Hønge mener, at han har en plads, han skal udfylde i valgkampen til Europa-Parlamentet, hvor han er med til at gøre SFs liste bredere og favne andre politiske opgaver end for eksempel Magrethe Auken.

- Politik er meget andet end at blive valgt, og det glemmer folk nogle gange. Det er også rigtig vigtigt at deltage i debatten. Vi kan jo ikke alle sammen blive valgt, fortæller Karsten Hønge.

Valget til Europa-Parlamentet afholdes søndag den 26. maj 2019 og Folketingsvalget afholdes den 5. juni 2019.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Assens

Odensevej spærret på grund af brand: Find andre køreveje

Fyn

47-årig i retten for storstilet narkohandel i Odense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Tyv udnyttede larmende støvsuger: Kvinde fik stjålet taske fra eget hjem

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Annonce