Annonce
112

Dobbelt tyveri over Storebælt

To togpassagerer var ude for stort set identiske tyverier på samme dag med toget over Storebæltsbroen. Arkivfoto: Michael Bager

NYBORG: To personer med tog til Nyborg på samme strækning, men på forskellige tidspunkter, blev ofre for lignende tyverier af ukendte gerningsmænd over weekenden.

Den ene passager var steget på et tog fra Københavns Hovedbanegård lørdag klokken 15, der ankom ved Nyborg Station 16.35. Da toget ankom i Nyborg, opdagede passageren, at hans sorte Benro fototaske indeholdende fotoudstyr samt en sølvfarvet iPad med sort cover var blevet stjålet. Derudover havde passageren også medicin i tasken, som han også mistede ved tyveriet. Anmelderen ved ikke, hvornår han mistede tasken. Han ved bare, at han havde den, da han steg på toget, og den var væk, da han skulle af i Nyborg.

Den anden togpassagerer var offer for stort set samme situation. Han var steget på ved hovedbanegården omkring klokken 18, men da han skulle af i Nyborg klokken 19.20, var hans rygsæk blevet taget. Tasken var sort, og med sig havde passageren to Lenovo bærbare computere og en sort herre tegnebog i læder. /PAD

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce