x
Annonce
Jubilæum

Dobbelt 40-års jubilæum i Arbejdernes Landsbank

Per Arne Simonsen og Connie N. Kjelstrup har i 40 år været ansat i Arbejdernes Landsbank. De begyndte sammen i filialen i Højstrup den 1. februar 1980 og er begge stadig ansat i banken - nu i henholdsvis Odense og Seden.

Per Arne Simonsen var i første omgang tre år i Højstrup som kunderådgiver, hvorefter han skiftede til bankens nyåbnede filial i Silkeborg. I 1987 vendte de tilbage til Fyn og Svendborg. Her blev de indtil 1994, hvor Odense blev både bopæl og arbejdssted for Per Arne.

Således har Arbejdernes Landsbanks filialer i Hunderup og på Fisketorvet i Odense de seneste 25 år været stederne, hvor Per Arne har rådgivet mange odenseanere om privatøkonomi og boligkøb.

- 40 år i samme bank var ikke planlagt. Men det blev det naturlige valg, når jeg bedst kan spejle mig i Arbejdernes Landsbanks værdier, og jeg i øvrigt kunne se, at græsset ikke var grønnere hos de andre banker, siger Per Arne Simonsen.

I fritiden er han kredsformand i Friluftsrådet og distriktschef i KFUM-spejderne. Trods sine 62 år er han stadig aktiv løber, dog uden planer om flere maraton eller triatlon. Han og hustruen har tre voksne børn og to børnebørn.

Connie N. Kjelstrup har ligeledes været ansat i 40 år, og hun har faktisk været i samtlige af bankens filialer rundt om Odense som kunderådgiver service.

Ligesom Per Arne begyndte hun med tre år i Højstrup. Så fulgte 21 år i Vollsmose (nu sammenlagt med Seden), seks år i Dalum, ni år i Hunderup, og nu er hun igen tilbage i Seden fra maj 2019.

- Det er sjovt at være tilbage, og mange kunder kan genkende mig fra sidst, jeg var her. Fra min plads ved kassen er det oftest mig, der møder kunderne først, siger Connie N. Kjelstrup.

Hun er 61 år og regner med at fortsætte et par år endnu. Hun har boet i Odense helt sit liv. I fritiden dyrker hun og manden campinglivet som fastliggere ved Fyns Hoved i mange år. Hver sommer er de også faste deltagere til Buick-træf rundt om i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce