Annonce
Indland

Dna fra fotograferet ulv kan være et sjældent fund

Arkivfoto. Ulvetracking Danmark har med stor sandsynlighed fundet dna fra en ulv i Vestjylland.

Statens Naturhistoriske Museum skal fastslå, om dna-prøverne stammer fra en ulv.

En ulv er blevet fotograferet i Ulfborg i Vestjylland. Der er fundet dna, og det skal nu testes.

Det skriver ulvenetværket Ulvetracking Danmark i en pressemeddelelse.

Det er sjældent, at man både har et fotografi og dna fra samme ulv, fortæller Peter Sunde, der er seniorforsker ved Aarhus Universitet og ansvarlig for arbejdet med ulveovervågning i Danmark.

- Hvis vi har dna fra den samme ulv og ved, at det er sådan, den ser ud, kan vi finde ud af, om ulven var den samme, vi havde sidste år, og hvor den har været tidligere, siger han.

Ulven blev fotograferet 9. oktober ved kadaveret af en såkaldt kronkalv (kalv fra en kronhjort, red) med et vildtkamera af Ulvetracking Danmark i samarbejde med en privat lodsejer.

En uge inden fotografiet havde Ulvetracking Danmark taget dna-prøver fra kadaveret, der havde bidemærker i halsen.

- Sandsynligheden for, at det er samme ulv, vi har dna og billede af, er stor, fordi den kom tilbage til kadaveret en uge efter, siger Paw Sahl Rasmussen fra Ulvetracking Danmark.

Dna-prøverne er sendt til Statens Naturhistoriske Museum, der inden for de næste uger vil fastslå, om der er tale om ulve-dna.

Den første bekræftede ulv i Danmark blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i 2012. Da havde ulven været borte fra Danmark i 200 år.

Ifølge Peter Sunde ved man, at der er eller har været tre ulve siden Thy-ulven.

- Vi har dna fra fire forskellige ulve i Danmark. Der kan sagtens være adskillige flere. Det, tror jeg faktisk, er ret sandsynligt.

- Men det kræver jo, at man får dna-prøver fra dem i en kvalitet, så vi kan analysere dem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce