Annonce
Indland

DMI forudser småkedelig skyet uge med kun lidt solskin

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mange af dagene i denne uge kommer vejrmæssigt til at ligne hinanden med 14-18 grader, småregn og skyer.

Mandag ender med at blive en fin dag med solskin til de fleste på nær nordjyderne. Men så går det ellers ned ad bakke.

Sådan lyder advarslen fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø tidligt mandag morgen.

- Det er skyet her til morgen, men det burde klare op mange steder med solskin. Dog kommer det nok til at knibe gevaldigt i Nordjylland. Her vil det først være meget sent på dagen, at de kan få lidt solskin, siger han.

Dagtemperaturerne mandag vil ligge på mellem 15 og 20 grader.

- Lunest bliver det nok på Esbjerg-kanten, siger Henning Gisselø.

Vinden bliver let til frisk fra øst. Ved kyster med pålandsvind kan vinden blive hård.

- Tirsdag kan der godt komme lidt sol til den østlige del af landet, men ellers kommer der skyer ind fra sydvest. Der kommer også en lille smule regn, men det bliver ikke de store mængder, siger meteorologen.

Han tilføjer, at det især er den vestlige del af landet, der kan få lidt regn.

- Det bliver en lidt småkedelig dag med 15-18 grader, siger han.

Vinden bliver igen let til frisk fra sydøst.

- Onsdag bliver den kedeligste dag i ugen. Det bliver overskyet over det hele og med småregn i perioder og 14-18 grader, siger Henning Gisselø.

Torsdag bliver det til gengæld tørvejr omend med kun en lille smule solskin. Og igen vil dagtemperaturerne ligge på mellem 14 og 18 grader, mens vinden bliver let til frisk fra øst.

- Fredag bliver heller ikke så sjov. I virkeligheden bliver det måske den dårligste dag, for her kommer der regn vest fra, og det bliver mere udbredt, siger meteorologen.

Igen får vi mellem 14 og 18 grader fredag og let til frisk vind fra sydøst.

- Dagene ligner forholdsvis meget hinanden. Det er sådan lidt småkedeligt. Der er mange skyer, men til gengæld er det ikke rigtig koldt.

- 14-18 grader sidst i september er faktisk ikke så dumt. Det kunne være meget værre, siger Henning Gisselø.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce