Annonce
Indland

DMI advarer om isglatte veje i det meste af landet

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Flere politikredse melder, at vejene er blevet saltet natten til onsdag, hvor der kan ligge is og rim.

Onsdag morgen er der risiko for rim- og isglatte veje i store dele af landet.

Det siger den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø.

- Vendsyssel, Thy og Bornholm bliver ikke ramt, men næsten resten af landet har risiko for glatte veje, siger Henning Gisselø og tilføjer:

- Det har været vældig lunt i januar, så glatte veje kan måske godt overraske.

Den vagthavende meteorolog opfordrer derfor trafikanter om at passe ekstra på onsdag morgen.

- Danskere skal køre forsigtigt og lade være med at tro, at det ikke er glat, hvis de ikke kan se is eller rim. Hvis det er isglat kan det nemlig være svært at se.

- Der har ligget vand fra tidligere regnvejr på vejene, som godt kan sætte sig som is, siger Henning Gisselø.

DMI's varsling om glatte veje ophører ifølge den vagthavende meteorolog i løbet af onsdag formiddag.

- Så stiger temperaturen, og isen smelter. Flere steder i landet vil man også få solen at se, siger Henning Gisselø.

Flere politikredse oplyser desuden, at der er saltet natten til onsdag.

- Temperaturen er nu stillet om til vintertid: Vejene saltes nu i hele Syd og Sønderjylland. Så afsted i god tid, da det kan være glat derude, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Københavns og Fyns Politi melder også, at der er saltet flere steder i deres kreds.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce