Annonce
forside

DM i undervandsjagt til Langeland

En jæger er lige oppe ved overfladen med en fangst. Arkivfoto: Andreas Bastiansen.

To strande bruges til konkurrencen - præmier og overnatning i Bagenkop

Langeland: Langelands kyster lægger 2.-3. juni vand til Danmarksmesterskaberne i undervandsjagt. Det er anden gang i stævnets historie, at Langeland er vært. Seneste gang var i 2015. Stævnet gennemføres i et samarbejde mellem Foreningen Shores Langeland, Dansk Sportsdykkerforbund og Langeland Dykkerklub. De omkring 60 deltagere vil overnatte og blive bespist på Bagenkop Kro, og Bagenkop Havn vil danne ramme for indvejning og præmieoverrækkelser. Konkurrencerne vil foregå ved Bukkemose Strand og Påø Strand. Langeland er landets nok mest besøgte egn til udøvelse af undervandsjagt. De gode fiskehabitater, som øen nyder godt af, og den lette adgang til kysten skaber unikke rammer. Undervandsjagt, hvor der anvendes harpun eller håndspyd, har som sport de seneste 10 år set et voldsomt boom, skriver Foreningen Shores i en pressemeddelelse. Bo Sonne Andersen fra Danske Sportsdykkerforbunds undervandsjagtudvalg udtaler i en pressemeddelelse:

- DM er vigtigt, fordi det både er for bredden og eliten. Det er her, at alle kan lære noget af hinanden, det er enormt hyggeligt, og tonen imellem deltagerne er rigtig god. Det er konkurrence, men også et sted, hvor folk fra hele landet mødes. Foreningen Shores, som arbejder på tværs af aktører på Langeland om at styrke mulighederne for kystnære aktiviteter, ser eventen som en stor cadeaus til Langeland.

- Det understreger endnu engang, at Langeland har en masse at tilbyde når det gælder aktiviteter på havet og ved kysten, udtaler foreningens formand, Ulrik Pihl. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce