Annonce
Middelfart

DM i Finnjolle: Og den største vinder er Middelfart Sejlklub

En del af sejladserne fandt sted i Gamborg Fjord. Privatfoto

Middelfart Sejlklub har været arrangør af de danske mesterskaber i Finnjolle. Et stort arrangement, som på en og samme tid har krævet mange frivillige ressourcer og samtidig styrket sammenholdet.

Middelfart: Til de, som ikke måtte vide det, bør det indledningsvis nævnes, at Finnjolle er på det olympiske program, og at Paul Elvstrøm tre gange vandt OL-guld i bådklassen. Læg dertil et væld af andre internationale mesterskaber og medaljer hentet af danske sejlere i Finnjolle, og man har på den måde at gøre med en af de mest prestige- og historiefyldte bådklasser.

Lørdag sluttede de danske mesterskaber i Finnjolle med Middelfart Sejlklub som arrangør. Det var første gang i ganske mange år, at sejlklubben med base på Middelfart Marina arrangerede et officielt dansk mesterskab. Der var 43 tilmeldte. Udlændinge var også velkomne. Af dem var der godt 20 fordelt på lande som Holland, Tyskland, Norge og Sverige.

- De var meget begejstrede for at være her. De blev ved at sige, at hvor er her smukt, og samtidig glædede de sig over, at det var nemt at komme ind til byen, fortalte Martin Mikkelsen fra Middelfart Sejlklub.

Annonce
Finnjollen er kendetegnet ved, at den stiller store krav til fysik og sejlmæssige kundskaber. Privatfoto

Lokale deltagere

Det var lørdag morgen. Sammen med sin mangeårige sejlerven Karsten Svenningsen, var han ved at gøre sig klar til de sidste sejladser. Karsten Svenningsen sejler normalt i andre bådklasser og var kun med til DM, fordi det blev afviklet i Middelfart. Han havde som mål ikke at blive nummer sidst i nogle af sejladserne, og det så lørdag morgen ud til at lykkedes. Længere fremme i feltet lå Martin Mikkelsen. Dog uden forventninger om at kæmpe med om guldet.

Omkring 35 hjælpere fra Middelfart Sejlklub ydede en brav indsats som frivillige hjælpere. Mange af dem fra tidlig morgen til sen aften.

- De har været helt afgørende for, at vi kunne holde arrangementet, konstaterede stævneleder Christian Bangsgaard Thomsen og glædede sig over, at strabadserne med at holde DM som afledt effekt har, at sammenholdet og fællesskabet er styrket i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce