Annonce
Sport

DM i cross vil udnytte boom i sporten

Cross-sporten kræver både kondition, balance og dyb koncentration. Som her hvor det går løs i et jubilæumsløb i Middelfart for nogle år siden, hvor Henrik Djernis også deltog. I den kommende weekend stiller Djernis op i DM i Odense i en af veteranklasserne. Foto: Nils Svalebøg

Når der i den kommende weekend er DM i cykelcross på Campus-området, holder avisen en Café Stiften og Debatteriet, hvor den tidligere stjerne Henrik Djernis er blandt deltagerne og fortæller om sin lange karriere i cross-sporten.

Cykling: I næste weekend tages der for alvor fat på planerne om at bruge området SDU Campus Odense som et aktivt område for motionister og sport, når Cykling Odense præsenterer DM i cyklecross.

- Vi er stolte af at kunne præsentere os som værter for Danmarksmesterskabet i cyklecross, som afholdes på SDU Campus Odense i et godt samarbejde med Active Living som er en forskningsenhed under Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, siger Thor Mårtensson fra Cykling Odense.

- Cyklecross er en sport i stor vækst i Danmark i øjeblikket og koblet med den helt store event som er verdensmesterskabet i cyklecross i Bogense i februar, vil vi i Cykling Odense gerne være med til sætte gang i en fed, fynsk crossfest. For os var det naturligt, at DM skulle holdes på Fyn som optakt til VM i Bogense, så vi har samlet de to største cross-begivenheder på fynsk jord. Sporten er meget tilskuervenlig og der er garanti for action og fuld fart, siger Mårtensson.

- Vi er i Cykling Odense ved at udvikle en stærk cyklecross kultur som alternativ til andre grene af cykelsporten og vi er stolte af at have to unge, talentfulde ryttere som stiller til start, ikke blot til kommende DM, men også til VM i Bogense. De lokale Odense-drenge, Simon Bak og Ian Millenium, har denne sæson arbejdet målrettet hen mod VM, og vi har en tro på, at de begge kan gøre sig gældende til Danmarksmesterskabet og komme på sejrsskamlen.

Af andre ryttere kan nævnes Jens Fisker Olesen fra Cykling Odense, som har gode chancer for at vinde i Masterclassen, da han har holdt et højt, konstant niveau gennem hele cross-sæsonen.

- Det er vores forventning, at mindst 500 tilskuere og ryttere vil lægge vejen forbi i løbet af weekenden. Vi afholder et motionsløb om lørdagen, hvor der også vil være åben træning på ruten for de ryttere, som skal køre om DM-titler og medaljer om søndagen, siger Thor Mårtensson.

Vil ud af skoven

Thor Mårtensson tilføjer:

- Vi har valgt at afholde arrangementet på SDU Campus Odense fordi vi, med cross-landstrænerens ord, "gerne vil have cykelcrossen ud af skoven og ind i byen", og her er området omkring SDU helt unikt i både beliggenhed og beskaffenhed.

- Dette DM er en unik begivenhed, som ikke kan gentages, da letbanen for fremtiden vil køre gennem området og dele ruten over. Ruten, som er designet af assisterende landstræner Thomas Nørup, Vissenbjerg, er let at overskue og ved at bevæge sig nogle få hundrede meter, er man som tilskuer i stand til at overskue hele cykelløbet.

Annonce

Djernis i aviscafé

En af landets mest vindende cykelryttere gennem tiden, Henrik Djernis, er blandt gæsterne, når Cafe Stiften og Debatteriet - henholdsvis debatcaféerne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis - giver en række læsere adgang til et eksklusivt arrangement i forbindelse med DM-stævnet.

Det sker søndag den 13. januar klokken 12.45-14.15, hvor man kan høre den tidligere cross-stjerne Henrik Djernis fortælle om sit lange liv i cykelcross.

Man kan også høre Thor Mårtensson, informere om det store arbejde, der ligger bag at stable et Danmarksmesterskab på benene lige midt i Odense.

Og så kan man møde professor Jens Troelsen, der er forskningsansvarlig for SDU's særlige Active Living-projekt. Troelsen rundet projektet, som skal få danskerne til at integrere fysisk aktivitet i hverdagen.

Arrangementet finder sted på Campustorvet på SDU - lige ved hovedindgangen, og der er adgang for normalpris-betalende abonnenter på Fyens Stiftstidende og fyens.dk

Der er tilmelding på stiftenfordele.dk under foredrag, og hvis man ønsker hjælp, kan man henvende sig til Kundeservice på telefon 65 45 58 59 mellem klokken 9.00 og 15.00 på hverdage.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Fyn

E20: Havareret hestetrailer skaber timelang kø på motorvejen

Kultur For abonnenter

Magisk punktum med Wainwright: Canadisk kraftværk sang Posten sønder og sammen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Festivalarrangør har næsten ikke sovet i en uge: - Jeg græd af glæde til den første lydprøve

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce