Annonce
Sport

DM for travtrænere: Skal René Kjær juble igen?

Seks løb fredag på Fyens Væddeløbsbane og seks løb på søndag i Aalborg skal der til for at finde Danmarksmesteren for travtrænere.

Hestevæddeløb: Der er prestigen i at kunne kalde sig Danmarksmester og køre med guldhjelm det næste års tid. Og så er der en kontant belønning på 50.000 kr. til vinderen. Så der står en del på spil, når der her i weekenden blændes op for DM for travtrænere.

Afgørelsen falder på søndag i Aalborg, men fundamentet til en DM-titel skal skabes fredag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane. Her køres nemlig de første seks afdelinger af DM fulgt op af yderligere seks afdelinger søndag i Aalborg.


Det ser dog ganske fornuftigt ud for hjemmebanetræneren med de seks fynske afdelinger.


Det er de 10 danske travtrænere med flest sejre i 2020, der har kvalificeret sig til DM. En enkelt, Flemming Jensen, har dog meldt afbud, så han erstattes af nummer 11 fra listen, Bent Svendsen fra Skive, som allerede har fire DM-titler på cv'et.

At travløb er en sport for alle ses i øvrigt på aldersspændet for de deltagende. Fra Jeppe Rask på 29 og Michael Lønborg på 34 år som de yngste til Birger Jørgensen på 63 og Steen Juul på 70 år som de ældste.

Annonce

Forsvarende mester

Nogenlunde midt i ligger den forsvarende mester, René Kjær på 48 år, som efter i en årrække at have være tilknyttet travbanen i Billund nu her fra 1. april er blevet fynbo sådan formelt set. Reelt har han været det længe med gård på Østfyn, men nu er han altså officielt også træner på Fyens Væddeløbsbane.

Fyens Væddeløbsbane, fredag kl. 15.30

1. løb: Thai Chelsea (4), Gambia (1), Enjoy Fine (7), outs.: Futter (3).

2. løb: Calypso (2), Emil Lund (7), I Am Velten Scott (4), outs.: Baywatch (9).

3. løb: Freddy Boy (4), Florida Flamingo (3), Beachglade (2), outs.: Evolution On Track (9).

4. løb: Fonseca (2), Era Wan (7), Danny EP (3), outs.:Alvin CG (4).

5. løb: Eye In The Sky (1), Borntowin (10), Sarek (5), outs.: Epic Wildfire MT (9).

6. løb: Chap AP (9), Billie Jean (10), Casterly Rock (3), outs.:Emma D (5).

7. løb: Fønix Boy (9) , Elly Torp (6), Livi Pasadena HM (7), outs.: Eddie Murphy (8).

8. løb: Louisiana (5), Fanny Østervang (1), Haha Ha (3), outs.: Diaz Frisco (7).

9. løb: White Russian (3), Ahsoka T Dream (4), Unbelievable S (2), outs.: US Flying (5).

V5-forslag, 128 kr.

1. afd.: 2, 4, 7, 9.

2. afd.: 2, ,3, 4, 9.

3. afd.: 2, 7.

4. afd.: 1, 5, 9, 10.

5. afd.: 9.

Om Kjær kan genvinde titlen skal være usagt. Også fordi startlisterne til de seks afdelinger i Aalborg ikke kendes i skrivende stund.

Det ser dog ganske fornuftigt ud for hjemmebanetræneren med de seks fynske afdelinger. Kun Bazire Trøjborg ser på forhånd ud til at få det svært, mens de fem andre alle er med i den udvidede kreds af favoritter. Alle fem er fx med i baneprogrammets tips.

En række heste er på forhånd udpeget som såkaldte guldchancer, og de fordeles sådan, at hver DM-deltager får tre sådanne at køre. Ellers er der åben lodtrækning om hestene, og det gælder ganske enkelt for træneren om at hente så mange topplaceringer som muligt. Samt om at holde sig på dydens smalle sti, idet diverse forseelser under løbene giver minuspoint.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Opråb til de unge. Kom nu i gang

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Annonce