Annonce
Erhverv

Djursland-virksomhed kåret som Danmarks bedste til vækst

Kvadrat fra Ebeltoft - her repræsenteret ved administrerende direktør Anders Byriel og økonomidirektør Jesper Fredberg t.h. - vandt ikke bare den midtjyske udgave af EY Entrepreneur Of The Year 2019, men også landskåringen i København sent torsdag aften. Pressefoto: EY
Først blev Kvadrat fra Ebeltoft vækstvinder i Region Midtjylland i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Og sent torsdag modtog den verdensomspændende tekstilvirksomhed ledet i anden generation af Anders Byriel og Mette Bendix også hæderen som Danmarks mest succesfulde vækstskaber i 2019.

EBELTOFT/KØBENHAVN: En fænomenal dansk væksthistorie, der konstant udvikler sig, og som har formået at skabe en ekstrem bred tilstedeværelse.

De store helt ord var fremme, da den globale tekstilvirksomhed Kvadrat fra Ebeltoft blev kåret som Danmarks bedste vækstskaber ved EY Entrepreneur Of The Year 2019. Kåringen fandt sted sent torsdag aften på Lokomotivværkstedet i København, hvor 800 erhvervsledere og entrepreneur var samlet.

Med den ærefulde titel følger en billet til den internationale finale i Monaco i juni 2020, hvor virksomheder fra mere end 50 lande dyster om at vinde ”verdensmesterskabet i vækst”. Ved EY World Entrepreneur Of The Year tidligere i år deltog robotvirksomheden Mobile Industrial Robots fra Odense på de danske vegne.

Annonce

Vinderen og finalisterne

EY Entrepreneur Of The Year 2019:

  • Kvadrat, Ebeltoft, der er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering (Midtjylland)

Finalister:

  • Cane-Line A/S, Kerteminde, der fremstiller funktionelle og tidløse havemøbler, som er med til at styrke positionen for dansk design internationalt (Fyn)
  • Netcompany Group A/S, København K, der leverer forretningskritiske it-løsninger og er vokset til en særdeles markant spiller både på det danske marked og internationalt (København)
  • Gubra ApS, Hørsholm, der er en biotech-virksomhed med speciale i forskning inden for fedme, og som samarbejder med nogle af verdens førende pharma-selskaber (Sjælland)
  • Mekoprint A/S, Støvring, der producerer kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronikvirksomheder primært rettet mod Europa (Nordjylland)
  • Mos Mosh A/S, Kolding, der er et danske design- og modetøjsbrand med klar identitet og høj kundeloyalitet - også internationalt, hvor virksomheden har fået godt fat (Sydjylland)

Tæt på to mia. kroner

Årets vinder, Kvadrat A/S, er kendt som Europas førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler, og virksomheden leverer til arkitekter, designere og private kunder i hele verden. I spidsen for væksten og selskabet fra Djursland står anden generation i form af Anders Byriel og Mette Bendix.

Den verdensomspændende virksomhed med hovedsæde i Ebeltoft har gennem de seneste fem år fordoblet sin omsætning, så den sidste år rundede 1,4 mia. kroner. Målet om 1,7 mia. kroner i 2019 bliver også indfriet.

Det giver forventninger om at nå to mia. kroner i omsætning i 2020. I det hele taget ser væksten ikke ud til at ende foreløbig for det 51 år gamle selskab – grundlagt i 1968 af Erling Rasmussen og Poul Byriel.

Kvadrat beskæftiger samlet set knap 800 ansatte – og 37 showrooms i hele verden. Bag resultaterne gemmer sig blandt andet historier om flere opkøb af andre trendsættende tekstilvirksomheder og fokus på udvikling af selskabets aktiviteter i Asien.

Kreativ, innovativ og bæredygtig

Udover den fænomenale vækstrejse lagde landsjuryen bag EY Entrepreneur Of The Year vægt på følgende i sin motivation for valget af Kvadrat som årets danske vækstskaber:

• Den innovative tilgang, der gennemsyrer virksomheden, betyder, at funktionalitet, lyd og lys spiller ind i designs, som benyttes af førende spillere i industrien.

• Her hersker en særlig kreativ designkultur med sigte på det globale marked, hvor Kvadrat har opnået en markant og førende markedsposition blandt andet gennem stærke partnerskaber med internationale arkitekter og kunstnere. Engagementet i moderne kunst og design er tydeligt.

• Også inden for bæredygtighed indtager virksomheden en førende position og er anerkendt for sine resultater på området – og er en af faktorerne i virksomhedens høje kundeloyalitet.

• Juryen peger i høj grad også på den helt særlige entrepreneurånd, som med anden generation i virksomheden har skabet meget imponerende resultater.

Finalejuryen

De bestemte udfaldet ved EY Entrepreneur Of The Year 2019:

Lars Fløe Nielsen, medstifter, Sitecore A/S - juryformand

Lene Espersen, administrerende direktør for Danske Arkitektvirksomheder

Carsten Borring, noteringschef, Nasdaq Copenhagen

Christian Schmidt-Jacobsen, managing partner, Axcel

Marianne Dahl, Vice President for sales, marketing & operations for Microsoft i Vesteuropa

Hans Erik Bylling, administrerende direktør, Aller Aqua Group (vinder 2017)

Thomas Visti, administrerende direktør, Mobile Industrial Robots (vinder 2018)

Rollemodel med global rækkevidde

På vegne af landsjuryen uddyber juryformand Lars Fløe Nielsen, medstifter af software-successelskabet Sitecore A/S, begrundelsen sådan:

- Titlen som EY Entrepreneur Of The Year i Danmark går til en virksomhed og dens ejere, der på bedste vis formår at forene en stærk forretningssans med vækstskabelse og udvikling, og hvor entrepreneuren er en rollemodel for den kommende generation. Kvadrat er en utrolig spændende dansk virksomhed med flot global rækkevidde, og som jeg tror vil få stor opmærksomhed i Monaco til EY World Entrepreneur Of The Year i 2020.

Finalefeltet ved EY Entrepreneur Of The Year 2019 talte også regionsvinderne fra Fyn, Sydjylland, Nordjylland, Sjælland og København – henholdsvis Cane-Line A/S fra Kerteminde, Mos Mosh A/S fra Kolding, Mekoprint A/S fra Støvring, Gubra ApS fra Hørsholm samt Netcompany Group A/S fra København.

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.

  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år blev kåret 28. november 2018 på Lokomotivværkstedet i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];