Annonce
Sport

Djokovic overvinder russiske problemer og er i kvartfinale

Novak Djokovic tabte andet sæt, men vandt overbevisende i de næste.

Novak Djokovic tabte andet sæt, men vandt så de næste ganske sikkert over Daniil Medvedev.

Verdensetteren Novak Djokovic spillede sig mandag trods problemer videre til kvartfinalen i grand slam-turneringen Australian Open.

I fire sæt besejrede serberen verdensranglistens nummer 19 - Daniil Medvedev - med cifrene 6-4, 6-7, 6-2, 6-3.

Sejren baner vej for et møde med ottendeseedede Kei Nishikori fra Japan. Han skulle bruge fem sæt på at slå spanieren Pablo Carreno-Busta.

Den duel blev afgjort efter tiebreak i femte sæt. Carreno-Busta havde vundet de to første sæt, men oppe med et break i tredje sæt fik han gummiarm og tabte siden kampen.

Med Roger Federers overraskende exit søndag er Novak Djokovics favoritværdighed kun øget. Mod den 22-årige Medvedev viste Djokovic dog også, at han er til at tale med.

Verdensetteren forærede den første breakbold væk i kampen, men han afværgede balladen og brød i stedet selv til 4-2 kort efter.

I sidste forsøg lykkedes det Medvedev at bryde tilbage, men lige lidt hjalp det, da Djokovic brød igen i det efterfølgende parti og vandt sættet.

Tidligt i andet sæt formåede russeren at afvise fem breakbolde, men da han senere i sættet blev brudt, var han igen presset til at lave et break.

Akkurat som i første sæt svarede Medvedev tilbage, og denne gang holdt han selv serv efterfølgende og tvang sættet ud i en tiebreak.

Her fik Medvedev tilmed overhånden, men han skulle bruge hele fire sætbolde, før han kunne knytte næven over en udligning til 1-1 i sæt.

I tredje sæt holdt Medvedev serv til 2-1 og spillede sig derefter til tre breakbolde ved stillingen 0-40 i næste parti. Men Djokovic afværgede dem alle og fik ikke bare partiet, men også det mentale overtag.

I hvert fald vandt serberen også de næste fire partier og tog sættet med 6-2.

Da Djokovic også brød til 2-1 i fjerde sæt, lignede det en afgørelse. Ikke mindst fordi Medvedev ved sideskiftene flere gange modtog behandling.

Alligevel spillede han sig til en breakbold ved stillingen 2-3, men Djokovic kom tilbage i partiet og cruisede derfra sejren hjem.

Vinder Djokovic titlen, bliver han den første med syv herresingletitler i Melbourne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce