Annonce
Sport

Djokovic knækker sydafrikaner og nærmer sig sæsontriumf

Serbiske Novak Djokovic møder søndag Alexander Zverev fra Tyskland i finalen ved ATP Finals, der har deltagelse af de otte bedste spillere i 2018.

Søndag kan Novak Djokovic vinde ATP Finals for sjette gang efter sikker semifinalesejr over Kevin Anderson.

Verdensetteren Novak Djokovic kan søndag afslutte sæsonen med en triumf ved ATP Finals.

Lørdag spillede den 31-årige serber sig frem til finalen i London, hvor den ti år yngre tysker Alexander Zverev venter.

Djokovic vandt sikkert med 6-2, 6-2 i semifinalen over Kevin Anderson fra Sydafrika.

Kampen blev indledt med et serbisk servegennembrud, hvilket straks indikerede, at Kevin Anderson skulle komme op med noget ekstraordinært for at spille sig i finalen.

Djokovic bragte sig nemt på 2-0, og i Andersons næste serveparti fik serberen tilspillet sig to breakbolde, inden det til sidst lykkedes for den pressede sydafrikaner at reducere til 1-2.

Novak Djokovic holdt sikkert sine servepartier, og da han foran 4-2 endnu en gang fik brudt Anderson og bragte sig på 5-2, lykkedes det at køre første sæt hjem på 40 minutter.

Andet sæt startede nogenlunde som det første, da Kevin Anderson lagde ud med at tabe i sin egen serv, mens Djokovic sikkert holdt sin.

Det så nu nærmest umuligt ud for Kevin Anderson, og troen på comeback forsvandt da også helt, da han lidt senere på ny tabte i sit eget serveparti og kom bagud 1-4.

Tidligere lørdag slog tyske Alexander Zverev schweizeren Roger Federer i den anden semifinale.

Zverev har aldrig tidligere stået i finalen ved ATP Finals, mens Djokovic søndag kan tage titlen for sjette gang i karrieren.

ATP Finals afrunder tennissæsonen og har deltagelse af de otte bedste på verdensranglisten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce