Annonce
Nordfyn

Ditlevsdal Bison Farm i kæmpe coronakrise: Risikerer i værste fald at måtte skyde over 200 bisoner

Som situationen ser ud nu, er der 10. juni ikke flere penge tilbage i kassen at købe foder for til bisonokserne på Ditlevsdal. Arkivfoto.
Får Ditlevsdal Bison Farm, der er den største af sin slags i Europa, ikke hurtigt hjælp, bliver ejer Niels Henrik Ove nødt til at aflive op mod 50 procent af bestanden. Erhvervsstyrelsen anerkender ikke foder som en fast omkostning og afviser derfor at hjælpe.

Morud: Et nødråb lyder fra Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm. Får han ikke snart coronahjælp til køb af foder, risikerer han i værste fald at måtte skille sig af med op mod halvdelen af sin bestand, der for tiden består af 380 bisoner og omkring 100 kalve.

- Vi passer ikke ind i nogle af de kasser, som Erhvervsstyrelsen har opstillet, siger han om den situation, han er havnet i, hvor han ikke kan få statsligt tilskud til foder.

Ditlevsdal Bison Farm er den største af sin slags i Europa, og Niels Henrik Ove forsikrer, at den nordfynske attraktion ikke er i fare for at lukke. Frygten går på, om han bliver nødt til at reducere markant i bestanden, fordi han ikke kan få de statslige hjælpepakker.

- Som det ser ud nu, er kassen tom den 10. juni.

I det mailsvar, som Niels Henrik Ove har modtaget fra Erhvervsstyrelsen, er der ikke meget håb at hente:

- Det er desværre ikke muligt at medregne foderomkostninger til de faste omkostninger. Dette skyldes, at bisonokserne opdrættes med henblik på salg, hvorefter udgifter til foder karakteriseres som en variabel omkostning. Dette gælder uanset om bisonokserne også opdrættes med henblik på andre aktiviteter, som for eksempel zoologisk virksomhed, lyder svaret.

Det koster op mod 150.000 kroner om måneden at fodre den samlede flok amerikanske bisoner. Nogle af dyrene sælges videre med henblik på at udbygge bestanden.

Sådan kan du hjælpe

Vil man gerne donere penge til bisonoksernes foder, har Niels Henrik Ove oprettet følgende bankkontonummer til donationer:

Bankkontonummer 1684-3231859593.

Man kan også donere penge via mobilepay på nummeret 77544.

Omsætning i frit fald

Niels Henrik Ove har haft den i dag 110 hektar store bisonfarm i over 25 år. Den besøges årligt af over 45.000 tusinde mennesker. Nu har den på grund af coronavirus været lukket siden marts, og i den tid er omsætningen mindsket med 88 procent - og da sommerhalvåret er der, hvor størstedelen af indtjeningen ligger, er situationen alvorlig.

Som Niels Henrik Ove skriver i et svar til Erhvervsstyrelsen:

- Når I fjerner alle mine indtægter, er der snart ikke flere penge til foder.

I et forsøg på at råbe politikerne op har han fået fabrikeret en tre minutter lang video. Den er sendt til erhvervs- og statsministeren i håbet om, at de vil se den og forstår, hvad han står overfor, hvis han ikke hjælpes. En vigtig del af forretningsgrundlaget er afholdelse af arrangementer. Han krydsede derfor fingre for, at forsamlingsforbuddet i weekenden ville blive lempet.

- Det blev det også, men for os betød det snarere en lukning. Udmeldingen om, at maksimalt 30-50 må samles fra den 8. juni resulterede i, at vi på få dage mistede alle planlagte arrangementer, herunder tre store bryllupper.

Samtidig med manglende penge til foder har Niels Henrik Ove måttet sende seks ansatte hjem og udskudt ansættelsen af seks fuldtidsansatte. Derudover har alle 30 løsarbejdere mistet deres job. Dermed har han for nuværende kun to ansatte på arbejde.

Videoen, som Niels Henrik Ove har sendt som nødråb til statsministeren og erhvervsministeren, kan ses nedenfor. Vel at mærke en video, der altså blev sendt afsted inden den første oplukning, der for Niels Henrik Ove mest af alt var en nedlukning. Da videoen blev lavet, vidste han ikke, at det ville blive så grelt, som situationen er nu, fortæller han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Kerteminde

Politiet fik travlt efter 'gløder ramte stråtag': Det var dog ikke helt sådan, tingene forholdt sig

Odense

Mere asfalt med 130 km/t: Hastigheden på Fynske Motorvej får et ekstra nøk

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Middelfart

Der kommer færre teststeder i Middelfart fra denne uge: Her er ændringerne

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Annonce