Annonce
Assens

Disse tre områder skal ses nærmere efter

Assens Kommunes økonomi er ikke den bedste for tiden. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Revisionsfirmaet BDO har lavet en screening af den økonomiske situation i Assens Kommune. Syv områder er set efter, hvoraf tre områder er hovedområder, der skal kigges nærmere på. Det er disse, du kan se her.

Annonce

1. Folkeskole- og specialområdet

BDO’s udgiftsscreening viser, at kommunens udgifter til specialundervisning, pædagogisk psykologisk rådgivning og befordring er større end sammenlignelige fynske kommuner såvel som lands- og regionsgennemsnittet. Der bruges eksempelvis samlet 42.097 kr. pr. indbygger (0-17-årige) på skoleområdet. Faaborg-Midtfyn, Middelfart og Nyborg ligger lavere. Der bruges eksempelvis også 10.913 kr. pr. indbygger (6-16-årige) - det højeste på Fyn (øerne er ikke talt med) - til undervisning på specialskoler.

2. Det specialiserede børneområde

BDO's udgiftsscreening fortæller, at kommunen har højere udgifter til bl.a. opholdssteder for børn og unge samt plejefamilier sammenlignet med lands- og regionsgennemsnittet. Udgifter til plejefamilier (0-17 år) er pr. indbygger 6.051 kr., det højeste på Fyn. Landsgennemsnittet er 3.321 kr.

3. Ældreområdet - hjemmeplejen, sygeplejen og plejecentre

Igen er udgifterne - her til kommunens hjemmepleje - højere end nogle af de andre fynske kommuner, ligesom udgiftsniveauet er højere end lands- og regionsgennemsnittet. "Assens Kommunes samlede udgifter til plejecentre og hjemmesygepleje peger ikke på et højt udgiftsniveau, men enhederne har tæt sammenhæng med hjemmeplejens tilbud, og derfor analyseres hele området", skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Kilde: Assens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce