Annonce
Assens

Disse tre områder skal ses nærmere efter

Assens Kommunes økonomi er ikke den bedste for tiden. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Revisionsfirmaet BDO har lavet en screening af den økonomiske situation i Assens Kommune. Syv områder er set efter, hvoraf tre områder er hovedområder, der skal kigges nærmere på. Det er disse, du kan se her.

Annonce

1. Folkeskole- og specialområdet

BDO’s udgiftsscreening viser, at kommunens udgifter til specialundervisning, pædagogisk psykologisk rådgivning og befordring er større end sammenlignelige fynske kommuner såvel som lands- og regionsgennemsnittet. Der bruges eksempelvis samlet 42.097 kr. pr. indbygger (0-17-årige) på skoleområdet. Faaborg-Midtfyn, Middelfart og Nyborg ligger lavere. Der bruges eksempelvis også 10.913 kr. pr. indbygger (6-16-årige) - det højeste på Fyn (øerne er ikke talt med) - til undervisning på specialskoler.

2. Det specialiserede børneområde

BDO's udgiftsscreening fortæller, at kommunen har højere udgifter til bl.a. opholdssteder for børn og unge samt plejefamilier sammenlignet med lands- og regionsgennemsnittet. Udgifter til plejefamilier (0-17 år) er pr. indbygger 6.051 kr., det højeste på Fyn. Landsgennemsnittet er 3.321 kr.

3. Ældreområdet - hjemmeplejen, sygeplejen og plejecentre

Igen er udgifterne - her til kommunens hjemmepleje - højere end nogle af de andre fynske kommuner, ligesom udgiftsniveauet er højere end lands- og regionsgennemsnittet. "Assens Kommunes samlede udgifter til plejecentre og hjemmesygepleje peger ikke på et højt udgiftsniveau, men enhederne har tæt sammenhæng med hjemmeplejens tilbud, og derfor analyseres hele området", skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Kilde: Assens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce