Annonce
Odense

Diskussionerne er slut: Dannebrog har fået sit hjørne i byrådssalen

Med hjælp fra tre elever fra Odenses fælleselevråd fik borgmester Peter Rahbæk Juel (S) på onsdagens byrådsmøde placeret Dannebrog i byrådssalen. Foto: Anders W. Berthelsen
Vejen har været lang, men onsdag nåede Dannebrog på Dansk Folkepartis initiativ ind i byrådssalen, hvor tre elever fra Odenses fælleselevråd hjalp med tre symbolske søm.

Er idéen overhovedet god? Hører sådan et flag egentlig til i en byrådssal? Og er det vigtigt, om fanen har lindorm og kommer fra Fynske Livregiment?

Diskussionerne har været mange og lange, siden Dansk Folkepartis Christel Gall i 2017 foreslog at få Dannebrog ind i byrådssalen.

Men på onsdagens byrådsmøde lykkedes det så: Et flag, der for nylig på Dannebrogs 800-års fødseldag blev givet i gave til Odense Kommune fra Danmarks-Samfundet, fandt sin plads i salens ene hjørne ved embedsmandslogen.

Tre elever fra Odenses fælleselevråd - Alberte, Marie og rådmand Jane Jeginds datter Amalie - slog, som traditionen byder med en ny fane, tre små søm i fanens stang. Et søm for Hendes Majestæt Dronningen, et for fædrelandet og så et for Odense Kommune.

Borgmester Peter Rahbæk Juel kaldte elevrødderne for byens unge spydspidser og definerende for fremtiden. Og det er den, fremtiden, byrådets Dannebrog handler om, understregede Rahbæk Juel.

- Det drejer sig ikke kun om at holde fast i gamle traditioner. Vi skal rette fanen fremad og skabe historie, opfordrede han.

- Dannebrog er en fast del af glædelige stunder og festlige fejringer, og som voksen får den også en anden betydning: Det kan samle os alle på tværs af forskelligheder.

Annonce

Symbol på frihed

Og netop det var da også en del af Christel Galls argumentation, da hun på vegne af Dansk Folkeparti lagde Dannebrogs-forslaget frem.

- Det er et flag og et symbol på alt det, der binder os sammen trods politiske forskelle og uenigheder. Dannebrog er symbolet på frihed og demokrati, og demokrati er lige netop, hvad vi udøver i byrådssalen, sagde hun blandt andet.

Dannebrog hænger også i Folketinget og i byrådssale i for eksempel Roskilde, Køge, Helsingør, Kolding og Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt efter slagsmål på A-Bar i Odense

Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce