Annonce
Nyborg

Diskoteksfærge flyttes: Fra Odense til Nyborg

Nyborg Byråd betaler for at færgen kan lægge til i Nyborg

Nyborg: M/F Broen får lov til at lægge til kaj i Nyborg.

Økonomiudvalget har netop besluttet at betale for kajplads til færgen ved de gamle DSB-færgelejer i to år.

Færgen, der er bygget i 1951 er bygget til at sejle på overfarten mellem Nyborg og Korsør. Den har også sejlet på ruten Aarhus Kalundborg og har de seneste mange år fungeret som diskoteksfærge under navnet Spektrum. Den ligger for tiden i Odense Havn, hvor den er uønsket, fordi der ingen aktivitet har været på færgen i mindst et halvt år.

I de to år færgen foreløbig skal ligge i Nyborg, skal blandt andre Østfyns Museer undersøge, om færgen kan laves til museumsfærge, der kan fortælle den mange hundrede år lange historie om Nyborg som færgeby.

Hvis der kan stables et godt projekt på benene, har Nyborg Kommune forkøbsret på færgen.

Det er initiativgruppen Østfyns Erhvervsforening, der har fået ideen til at få færgen til Nyborg med formand Jens Hald i spidsen.

Østfyns Museer har taget imod opgaven at undersøge om M/F Broen kan blive en del af fortællingen om Nyborg.

- Det tredje ben i fortællingen om Nyborg er jo netop Vejen og færgernes Nyborg, og færgen er unik kulturarv. Om det så kan løbe rundt driftsmæssigt og i forhold til vedligehold, er noget af det, vi skal undersøge, siger museumsdirektør Erland Porsmose fra Østfyns Museer.

Læs hele historien i Fyens Stiftstidende i dag.

Annonce
Arne Poulsen var med til at bygge DSB-færgen Kalundborg i 1952. Han var bl.a. med til at montere skruen. I dag hedder skibet Spektrum og er indrettet som natklub. Skruen er for længst blevet pillet af, og skibet kan i dag kun flyttes ved hjælp af slæbebåde.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce