Annonce
Erhverv

Diskoteker fortsat på den sorte liste: Man føler sig jo som en mink

Landets diskoteker og natklubber har været lukket i mere end et år, og en genåbning er ikke en del af den politiske aftale, der blev indgået natten til tirsdag. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Næsten hele landet er nu klar til en genåbning efter natlig politisk aftale, men diskoteker og natklubber er fortsat på den sorte liste.

Svendborg: Fra på fredag kan man igen gå i sauna, i badeland og på kasino. Universiteterne åbner helt, coronapasset og mundbindet bliver udfaset, men dørene til diskotekerne er fortsat hermetisk lukket.

Og det ærgrer og skuffer Mark Piil Hansen, ejer af Diskotek Crazy Daisy i Svendborg, der forgæves har ledt efter nyt om diskoteker og natklubber i den politiske aftale, der blev indgået natten til tirsdag.

- Jeg har hørt radio fra morgenstunden, men kun for at høre, at alt åbner undtagen nattelivet, siger Mark Piil Hansen, der ikke har fået nogle indikationer om, hvornår han igen kan åbne dørene i Frederiksgade.

Annonce

- Det begynder at blive en parodi, og man føler sig jo som en mink. Vores erhverv er helt dødt, siger natklubejeren.

Aftale er på vej

I Horesta, brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, ved de heller ikke, hvornår natklubberne igen kan åbne, men de har alligevel en smule nyt til erhvervet, der har været lukket i mere end et år.

Chefkonsulent Kristian Nørgaard fortæller, at der var aftalt politiske forhandlinger om en genåbning af nattelivet i midten af juni, men at forhandlingerne nu er rykket frem til starten af juni.

- Næste genåbningsfase er 11. juni, hvor forsamlingsforbuddet hæves yderligere, og i dagene op til må vi forvente, at der kommer en aftale, siger Kristian Nørgaard, der fortæller, at organisationen lægger pres på politikerne for at få en aftale.

- Det kan godt være, tiden ikke er til at åbne nattelivet nu og her, men ejerne har brug for at vide, om de kan forvente en sommer, hvor de kan åbne eller fortsat holde lukket. De har brug for en tidshorisont, så de får tid til at klargøre nogle lokaler, som der ikke har været gjort noget ved i et år, siger chefkonsulenten i Horesta.

Han fortæller, at man presser på for at få lavet en sundhedsfaglig vurdering og en praktisk løsning for en genåbning.


Det kan godt være, tiden ikke er til at åbne nattelivet nu og her, men ejerne har brug for at vide, om de kan forvente en sommer, hvor de kan åbne eller fortsat holde lukket. De har brug for en tidshorisont, så de får tid til at klargøre nogle lokaler, som der ikke har været gjort noget ved i et år.

Kristian Nørgaard, chefkonsulent i Horesta


- Det kan være, at man skal åbne med et krav om coronapas, selvom man er gået bort fra det på restauranter. Og det kan være, at man skal starte uden et dansegulv, men til gengæld kan få lov til at holde åbent til klokken to eller fire, siger han.

Annonce

Skuffer sig selv

Crazy Daisy-ejeren fra Svendborg er holdt op med at drømme om en dato for en genåbning af nattelivet.

- Jeg er holdt op med at gå at planlægge og tro og mene, for man skuffer bare sig selv hele tiden, siger han.

Mark Piil Hansen forudser en genåbning i etaper med restriktioner, og han tror ikke, det bliver nødvendigt at trække store livenavne til byen for at skabe en fest, når han igen må åbne dørene.

- Nej, jeg tror det bliver sådan, at glæden ved at kunne gå på natklub igen kommer til at bære det hele selv, men hvornår det bliver, aner jeg ikke, siger Mark Piil Hansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce