Annonce
Odense

Direktørfyring på Brandts koster udstillingsaftale

Ærgerligt at fyringen af direktøren på Brandts koster Odense Bys Kunstfonds udstilling i 2020, lyder det fra kunstfondens formand Anders W. Berthelsen. Arkivfoto: Christian Norholdt
Odense Bys kunstfond springer et år over i udstillingsrækken på grund af ledelsessituationen på Brandts.

Hvert tredje år holder Odense Bys Kunstfond en udendørs skulpturudstilling. Men den næste, der var planlagt til 2020, bliver nu udsat et år, oplyser fondens formand, Anders W. Berthelsen (S).

- Udstillingen skulle åbne i pinsen 2020 på Grønnegadepladsen og Brandts Klædefabrik, og administrationen og gennemførelsen af udstillingen var lagt i hænderne på Kunstmuseum Brandts. Men på grund af den aktuelle ledelsessituation på Brandts finder vi det nødvendigt at udskyde udstillingen et år, siger han.

Odenses kunst-triennale har fundet sted siden 1961. De fleste gange har Eventyrhaven været ramme om udstillingen, men i 2017 rykkede den ind i Odense Zoo.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan opretholde traditionen med udstillinger hvert tredje år, men vi ser ikke andre muligheder. Alle kræfter bør lægges i at hjælpe Kunstmuseum Brandts igennem en vanskelig periode, og det kan ikke nytte at belaste Brandts med flere opgaver end de højst nødvendige, siger formanden.

- Når situationen på Brandts bliver normaliseret, vil vi i kunstfonden overveje, om Brandts skal tildeles opgaven med at gennemføre udstillingen i 2021, eller om vi skal finde en anden samarbejdspartner og lokalitet til udstillingen.

Anders W. Berthelsen oplyser desuden, at Mads Damsbos fratræden som direktør for Kunstmuseum Brandts også efterlader en ledig plads i bestyrelsen for Odense Bys Kunstfond. Den besættes senere.

Annonce
Odense For abonnenter

32-årig såret, kort før Abdinur blev dræbt: Nu er han tiltalt for at have sendt bud efter drabsmand og to andre med pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Nyborg

Kraftig blæst: Vindfølsomme køretøjer forbydes på Storebæltsbroen

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 2. december

Assens

Dramatisk opgør i SF: Fremtrædende medlemmer trækker sig fra vigtige poster - nyvalgt stemmesluger bliver udvalgsformand

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Odense kravler sikkert væk fra bundplacering: Færre og færre arbejdsløse

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Odense

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Annonce