Annonce
Odense

Direktørfyring på Brandts koster udstillingsaftale

Ærgerligt at fyringen af direktøren på Brandts koster Odense Bys Kunstfonds udstilling i 2020, lyder det fra kunstfondens formand Anders W. Berthelsen. Arkivfoto: Christian Norholdt
Odense Bys kunstfond springer et år over i udstillingsrækken på grund af ledelsessituationen på Brandts.
Annonce

Hvert tredje år holder Odense Bys Kunstfond en udendørs skulpturudstilling. Men den næste, der var planlagt til 2020, bliver nu udsat et år, oplyser fondens formand, Anders W. Berthelsen (S).

- Udstillingen skulle åbne i pinsen 2020 på Grønnegadepladsen og Brandts Klædefabrik, og administrationen og gennemførelsen af udstillingen var lagt i hænderne på Kunstmuseum Brandts. Men på grund af den aktuelle ledelsessituation på Brandts finder vi det nødvendigt at udskyde udstillingen et år, siger han.

Odenses kunst-triennale har fundet sted siden 1961. De fleste gange har Eventyrhaven været ramme om udstillingen, men i 2017 rykkede den ind i Odense Zoo.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan opretholde traditionen med udstillinger hvert tredje år, men vi ser ikke andre muligheder. Alle kræfter bør lægges i at hjælpe Kunstmuseum Brandts igennem en vanskelig periode, og det kan ikke nytte at belaste Brandts med flere opgaver end de højst nødvendige, siger formanden.

- Når situationen på Brandts bliver normaliseret, vil vi i kunstfonden overveje, om Brandts skal tildeles opgaven med at gennemføre udstillingen i 2021, eller om vi skal finde en anden samarbejdspartner og lokalitet til udstillingen.

Anders W. Berthelsen oplyser desuden, at Mads Damsbos fratræden som direktør for Kunstmuseum Brandts også efterlader en ledig plads i bestyrelsen for Odense Bys Kunstfond. Den besættes senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Assens

Monstertrucks i Assens

Annonce