Annonce
Fyn

Langsom efterforskning: Direktør undrer sig over ventetid hos Fyns Politi i bedragerisag

Direktør Claus Larsen oplever, at Fyns Politi har været alt for længe om at efterforske en svindelsag hos Guldfeldt/Hans Jørgensen & Søn. Foto: Andreas Bastiansen
For fire år siden begyndte to medarbejdere muligvis at bedrage Odense-koncernen Guldfeldt/Hans Jørgensen & Søn, men trods en anmeldelse har politiet endnu ikke rørt ved sagen. Det undrer virksomhedens direktør.
Annonce

Odense: Et sted i Fyns Politis systemer ligger en anmeldelse fra en af Fyns største entreprenører, Guldfeldt/Hans Jørgensen & Søn, der mener, at to nu tidligere medarbejdere har begået bedrageri mod firmaet. Her har anmeldelsen ligget helt stille siden den blev afleveret i juni 2018.

- Der sker intet. Jeg ringer hvert kvartal og spørger til sagen, men der er ingen, der har kigget på den, siger Claus Larsen, der er direktør for koncernen, som han også ejer det meste af.

De to fyrede personer var byggeledere på hver sin byggeplads og havde dermed stor frihed til at styre de pågældende byggerier. Den frihed mener virksomheden, at de har brugt til at bestille varer, der ikke blev brugt på byggepladsen men i stedet solgt videre til andre.

De to blev bortvist i foråret 2018 og sagerne blev anmeldt til Fyns Politi i juni, men siden er der ikke sket noget.

- Jeg synes, at det er meget lang tid. Husk på, at begivenhederne fandt sted i både 2016 og 2017 - det er efterhånden lang tid siden, og dermed er det ikke så let at huske eller genfinde oplysninger. Der er jo en vis udskiftning og rotation blandt vores ansatte, og det kan være, at de nye medarbejdere ikke lige ved, hvor et eller andet stykke papir skal findes, hvis politiet får brug for flere oplysninger, siger Claus Larsen.

- Men ventetiden er værst for de fyrede medarbejdere. De skal videre med deres liv, og det er svært, når de har en sag af denne karakter hængende over hovedet, siger direktøren.

Så vidt han ved, er der ikke nogen specielle problemer i behandlingen af sagen - politiet er blot ikke nået til den endnu.

I Fyns Politi er der forståelse for omverdenens føleleser.

- Jeg forstår godt, at folk, som har ventet i to år, synes, det er lang tid. Det har jeg fuld forståelse for, og også at de føler sig frustrerede. Men vi gør vores allerbedste hver dag for at komme til bunds i sagerne, siger Anders Furbo Therkelsen, der er ansvarlig for efterforskning af økonomisk kriminalitet i Fyns Politi.

Uregelmæssighederne i Guldfeldt-koncernen er blevet opdaget ved gennemgang af byggesagernes regnskaber og bilag. Her har man undret sig over nogle materialer, og i visse tilfælde er det fremgået af bilaget, at varerne er leveret til en helt anden adresse end byggepladsens.

- Selv om en byggeleder har stor frihed, vil det være svært for ham at undgå papirsporet - der er jo papir på alting. Og vi har ændret vores procedurer efter de her sager. Vi laver en anden slags gennemgang af papirerne i byggesagerne nu, siger Claus Larsen.

Han forventer, at sagen ender i retten med tiltaler for både tyveri og bedrageri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce