Annonce
Nordfyn

Direktør med røde ører: Nyt byggeri på attraktiv sygehusgrund i Bogense på 2020-plan

Endnu har robotplæneklipperen masser af arbejde på den tomme byggegrund, og beboerne i Bogense Boligforenings lejligheder har en fin udsigt over vandet. Men i løbet af næste år regner Dan Mark Ejendomme med at begynde at bygge på grunden. Foto: Betty Rasmussen
Dan Mark Ejendomme regner med næste år at sætte gang i byggeri på den resterende del af den tidligere sygehusgrund i Bogense. - Vi har ikke kunnet få økonomi i det før nu, siger direktøren.

Bogense: Næste år går ejendomsselskabet Dan Mark Ejendomme i gang med at bygge på den resterende del af den grund på Rolighedsvej, der tidligere husede Bogense Sygehus, og hvor Bogense Boligforening har bygget Sct. Anna Park med 36 lejligheder fordelt på fire huse.

Det er i hvert fald forventningen hos direktør i Dan Mark Ejendomme Michael Willaume.

- Bogense står på vores byggeprogram for 2020, siger Michael Willaume, der ikke mere konkret kan sige, hvornår på året, han forventer, at byggeriet kan gå i gang, eller hvilken type boliger og hvor mange, det ender med.

Det er ikke første gang, Michael Willaume erklærer, at Dan Mark Ejendomme er meget tæt på at bygge på grunden, som ejendomsselskabet købte i 2010 for omkring 12 millioner kroner. Med i handlen var også de gamle sygehusbygninger, der siden er revet ned.

- Vi har udfærdiget et projekt med 50-60 lejligheder på mellem 80 og 120 kvadratmeter, sagde han i august 2015 til Fyens Stiftstidende. Dengang forventede direktøren, at den tidligere sygehusgrund tæt på kysten i løbet af to-tre år ville være forvandlet til et attraktivt boligområde med en kombination af private udlejningslejligheder, ejerlejligheder, almennyttige boliger og måske også ferielejligheder.

Annonce

Undskyld

Indtil nu er kun planen om almennyttige boliger realiseret med Bogense Boligforenings afdeling Sct. Anna Park, der var klar til indflytning i slutningen af 2017, mens resten af grunden ligger hen som en stor græsplæne.

- Ja, jeg har røde ører. Det er ikke det, jeg er mest stolt af. Jeg har for et år siden afleveret en undskyldning til borgmesteren og til kommunaldirektøren og beklaget, at vi ikke kunne få økonomi i et byggeri, fortæller direktør Michael Willaume.

- Vi havde forventet, at vi kunne starte i direkte forlængelse af boligforeningen, for der var jo lagt op til, at Nordfyns Kommune gav tilskud til boligselskabet, og så skulle vi bygge de private boliger bagefter. Men på det tidspunkt var det svært, at få økonomi i det, men det ser ud til at være blevet lidt bedre nu, siger Dan Mark-direktøren.

Ifølge lokalplanen for området er der mulighed for, at den nye bydel kan rumme godt 90 boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce