Annonce
Indland

Direktør i DI Transport: - Nødspor er en nødløsning

Michael Svane er direktør i DI Transport og en af deltagerne på lørdagens motorvejstopmøde i Fyens Stiftstidendes mediehus på Banegårdspladsen i Odense. (Foto: Vibeke Toft/Scanpix 2017)

Michael Svane, direktør i DI Transport, fastholder vigtigheden af et permanent tredje spor på E20.

En løsning, der tager trykket her og nu, men langt fra tilstrækkelig.

Det er sådan, Michael Svane, direktør i DI Transport, ser på regeringens forslag om at inddrage 22 kilometer af nødsporet på E20 til myldretidstrafik.

- Nødsporsløsningen er en nødløsning i ordets bedste forstand, men det er vigtigt at få sagt, at det ikke er en varig løsning. Det er vigtigt, at vi får den permanente udbygning af motorvejen over Fyn, lyder det fra Svane.

Flere - herunder Claus Jensen, formand for Dansk Metal - mener, at nødsporet er en dårlig løsning for Fyn, som risikerer at havne bagest i rækken til et permanent spor. Den betragtning er Michael Svane ikke enig i. Dertil er problemerne og trænglsen på E20 for heftige, mener han.

- Jeg tror ikke, Fyn bliver sat bagest i rækken, men jeg ved godt, det er en diskussion. Problemerne på E20 er så store, at nødsporsløsningen, som jeg ser det, er et forsøg på at afhjælpe noget, man ikke har fået gjort noget ved. Den fynske motorvej er ikke en ligegyldig motorvejsforbindelse - det er central og vigtig infrastruktur, vi har med at gøre, og det er vigtigt at få gjort noget her og nu. Ellers bryder det hele sammen i løbet af de næste fem år, fastslår direktøren.

Det kommer langt fra bag på Michael Svane, at store vognmandsvirksomheder som Frode Laursen sætter millioner til på at holde i kø eller nedsætte hastigheden over Vestfyn. For Frode Laursen løber det årlige tab ifølge virksomheden op i 2,5 millioner kroner, og Dansk Industri har beregninger, der viser, at hvis de 8000 lastbiler, der dagligt kører over Fyn, bliver forsinket i fem minutter, så løber det op i et tab på 180 millioner om året.

- Det her koster ikke kun virksomhederne, det koster også samfundet, og ved siden af alle lastbilerne har vi også personbilerne, hvor virksomhedens medarbejdere sidder i kø. Så det samfundsmæssige tab er langt større, siger Michael Svane, som mener, at den rigtige løsning er at udbygge motorvejsnettet og samtidigt styrke den kollektive trafik.

- Jeg hører ikke til dem, der mener, at man kan bygge sig ud af alle problemerne, men vi har ganske centrale trafikkorridorer, der er helt afgørende for, hvordan Danmark hænger sammen økonomisk og erhvervsmæssigt. Der er et stort behov for at sætte flere penge i spil på at udbygge vores infrastruktur, herunder vejnettet, men også den kollektive trafik.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce