Annonce
Nordfyn

Direktør i Aage V. Jensens naturfond: - Situationen på Æbelø er ikke ude af kontrol

Lokaldebat: Replik til lokalredaktør Henrik Larsens kommentar om dådyr på Æbelø. Aage V. Jensen Naturfond deler lokalredaktørens bekymring over den store bestand af dådyr på Nordfyn og Æbelø, men mener ikke at situationen er ude af kontrol. Tværtimod er vi i fuld gang med at løse udfordringen.

Vildtkameraer fra Københavns Universitet har dokumenteret, at flere hundrede dyr vandrer frem og tilbage mellem Fyn og Æbelø, hvorfor udfordringen ikke kan løses ved at skyde dyr på Æbelø alene.

Vi er derfor i tæt samarbejde med myndigheder, Nordfyns Hjortelaug og lodsejere på Nordfyn om at reducere den samlede bestand af dådyr på Nordfyn - og dermed Æbelø. Realistisk set, så vil det tage mere end en jagtsæson at få bestanden ned på et bæredygtigt niveau, og derfor overvåger vi løbende, at der ikke er dyr, der mangler føde. Det er derfor glædeligt, at vi ikke har fundet faldvildt de sidste tre år, og at de dyr vi nedlægger i øjeblikket, er i god foderstand.

Der er altså ingen dådyr der mangler foder. Sammenfattende er det en situation vi tager meget alvorlig, men med fotodokumentationen er alle nu enige om, at løsningen skal ske i fællesskab, og det er vi i fuld gang med.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce