Annonce
Nordfyn

Direktør i Aage V. Jensens naturfond: - Situationen på Æbelø er ikke ude af kontrol

Lokaldebat: Replik til lokalredaktør Henrik Larsens kommentar om dådyr på Æbelø. Aage V. Jensen Naturfond deler lokalredaktørens bekymring over den store bestand af dådyr på Nordfyn og Æbelø, men mener ikke at situationen er ude af kontrol. Tværtimod er vi i fuld gang med at løse udfordringen.

Vildtkameraer fra Københavns Universitet har dokumenteret, at flere hundrede dyr vandrer frem og tilbage mellem Fyn og Æbelø, hvorfor udfordringen ikke kan løses ved at skyde dyr på Æbelø alene.

Vi er derfor i tæt samarbejde med myndigheder, Nordfyns Hjortelaug og lodsejere på Nordfyn om at reducere den samlede bestand af dådyr på Nordfyn - og dermed Æbelø. Realistisk set, så vil det tage mere end en jagtsæson at få bestanden ned på et bæredygtigt niveau, og derfor overvåger vi løbende, at der ikke er dyr, der mangler føde. Det er derfor glædeligt, at vi ikke har fundet faldvildt de sidste tre år, og at de dyr vi nedlægger i øjeblikket, er i god foderstand.

Der er altså ingen dådyr der mangler foder. Sammenfattende er det en situation vi tager meget alvorlig, men med fotodokumentationen er alle nu enige om, at løsningen skal ske i fællesskab, og det er vi i fuld gang med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce