Annonce
Odense

Direktør for Mødrehjælpen: - Det er første gang, en kommune trækker økonomisk støtte

Fremover vil Mødrehjælpens udvalg af rådgivning være markant mindre. De har ikke råd til at fortsætte, fortæller de. Foto: Erik Refner/Scanpix 2016

Direktør for Mødrehjælpen ærgrer sig over, at de må begrænse deres tilbud i Odense uden økonomisk støtte fra kommunen. I kommunen ser de dog omprioriteringen af pengene som en forbedring af det generelle tilbud til de unge mødre.

Torsdag kom det frem, at Mødrehjælpen i Odense lukker deres rådgivningshus.

Mødrehjælpens egen forklaring er, at Odense Kommune sidste år trak støtten til Mødrehjælpen og projektet "Unge Familier på Vej". Det er derfor blevet umuligt at få pengene til at række.

Ifølge Ninna Thomsen, direktør i Mødregruppen, er Odense den første kommune i landet, hvor man har valgt at trække den økonomiske støtte helt.

- Odense Kommune er den eneste af de fem største byer, der ikke bakker økonomisk op om Mødrehjælpen, fortæller hun.

Tilbagetrækningen af støtten og de økonomiske konsekvenser, det har haft for Mødrehjælpen det seneste år, betyder, at der fremover ikke vil være lange rådgivningsforløb og markant færre rådgivningstilbud for den sårbare målgruppe, der ofte kommer hos Mødrehjælpen. Dog vil der stadig være mulighed for rådgivning tre gange om ugen.

- Men når det handler om de her sårbare målgrupper, så er det ikke kun et ansvar, der ligger i privat regi. Det er noget, vi skal være fælles om, siger hun og fortæller, at hun håber, at de sammen med Odense Kommune kan vaske tavlen ren og skabe en ny model for et samarbejde.

- Men der skal penge til fra kommunens side. Det er der ingen tvivl om, understreger hun.

Hun vil dog ikke fortælle, hvor mange penge kommunen tidligere har skæppet i kassen.

Annonce

- Vi bidrager med temmelig meget til samarbejdet i form af personaleressourcer, så jeg synes, vi fra kommunens side gør det godt.

Susanne Crawley (R), børn- og ungerådmand.
Mødrehjælpen håber, at de kan lave en ny model for støtte fra Odense Kommune. Arkivfoto

Kommunal fremfor frivilligt

Selvom Mødrehjælpen og projektet "Unge Familier på Vej" havde stor succes og fik 86 procent af de deltagende mødre i uddannelse og arbejde, så valgte Odense Kommune ikke at forlænge det økonomiske samarbejde i 2017.

Koncernchef for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Jane Findahl fortæller, at de i stedet har valgt at bruge pengene på kommunale tilbud på området.

- Vi tog opgaven hjem for at lave et endnu bedre tilbud til de unge mødre. Men selvom vi i højere grad selv har taget over, har vi stadig et tæt samarbejde med Mødrehjælpen. Essensen af det faglige tilbud er bedre nu, siger Jane Findahl og fortæller, at de har ønsket øget fokus på de kommunale tilbud.

Hun mener selv, at de ved at bruge ressourcerne kommunalt har kunne skabe en bedre helhed mellem moren, barnet, uddannelsestiltag og beskæftigelse.

Og kommunale penge til Mødrehjælpen i Odense er ikke umiddelbart på trapperne.

- På nuværende tidspunkt er det ikke en mulighed, siger Jane Findahl og henviser til de økonomiske udfordringer, de har i forvaltningen.

Den melding kan Ninna Thomsen fra Mødrehjælpen ikke forstå.

- Det er en kortsigtet tilgang til socialt arbejde, at man fjerner støtten. Det er så vigtigt med den tidlige indsats, som vi har sat ind med, siger hun.

Personaleressourcer

Partneraftalen mellem Mødrehjælpen og Odense Kommune har været delt i to: Økonomisk støtte og personaleressourcer.

Børn- og Ungeforvaltningen fortæller, at de intet har at gøre med den økonomiske støtte, men at de sammen med OUH har stillet mange mandetimer til rådighed for Mødrehjælpen i form af jordemødre og sundhedsplejerske. Planen var, at der på ny skulle skrives under på den del af partnerskabsaftalen i næste uge. Om det sker er endnu uvist.

- Der er meget, der er uvist lige nu, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley (R).

- Det, der bekymrer mig, er det tomrum, som Mødrehjælpen efterlader, hvis de trækker sig fra den her partnerskabsaftale. Men vi finder andre lokaler og rammer til ressourcerne omkring sundhedsplejersker og jordemødre, så vi kan opretholde tilbuddet. Tiden må vise, om det bliver med eller uden Mødrehjælpen, siger Susanne Crawley.

Hun stiller dog spørgsmålstegn ved, om lukningen kun handler om kommunens manglende støtte.

- Som jeg forstår det, handler det ikke kun om ting, der foregår i Odense, men også generelle økonomiske udfordringer på landsplan for Mødrehjælpen. Og så har de valgt at skære i Odense.

- Vi bidrager med temmelig meget til samarbejdet i form af personaleressourcer, så jeg synes, vi fra kommunens side gør det godt, siger hun.

Efter adskillige opkald til Ninna Thomsen har det ikke været muligt at få en kommentar til, om partneraftalen om personaleressourcer bliver til noget i næste uge, og hvad hun siger til snakken om økonomiske udfordringer på landsplan i Mødrehjælpen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce