Annonce
Erhverv

Direktør for investornetværk: Fablewood er crowdfunding gjort rigtigt

47-årige Michael Hansen direktør for investornetværket Danban. De seneste seks år har han arbejdet på at bygge bro mellem iværksættere og investorer i Odense. PR-foto
For iværksættervirksomheder, der skal rejse kapital til at føre drømmen ud i livet, kan crowdfunding være et vigtigt værktøj til at få investorer med ombord. Det er Fablewood et godt eksempel på, siger direktøren for investornetværket Danish Business Angels.

Lige meget hvor god en idé man har, koster det penge at få en ny virksomhed op at stå. Heldigvis har man som iværksætter forskellige muligheder for at rejse kapital.

Først skal man gøre det klart, hvad ambitionsniveauet er. Hvis man vil have en stabil virksomhed, der operer i Danmark eller de nærmeste nabolande, kan man gå den traditionelle vej og tage et lån i banken eller få hjælp fra venner og familie.

Men hvis man vil vækste og blive stor globalt, skal der andre penge til - penge, der blandt andet kan komme fra private investorer, også kaldet business angels, der køber ind på den gode idé.

- Det er folk, der har mange millioner, eksempelvis hvis de selv har solgt en virksomhed. De afsiger en højrisikopulje, som de kaster tilbage i samfundet ved at investere i nye virksomheder, forklarer Michael Hansen, der er direktør for investornetværket Danban.

- Investeringslysten er enorm i alt, hvad der lugter af onlineforretning, så hvis iværksættere tænker globalt og online fra starten, øger de deres chancer markant, siger han.

Annonce

Det gode eksempel

Den odenseanske virksomhed Fablewood er et eksempel på en nystartet virksomhed, der har formået at overbevise private forretningsfolk om at være med i forretningen. Faktisk er det gennem Danbans netværk, at Fablewood har fundet syv investorer fra hele landet.


Fablewood er en succeshistorie og et godt eksempel, når det kommer til at vise styrken i kombinationen af crowdfunding-kampagner og private investorer.

Michael Hansen


Fablewood har dog også brugt et andet værktøj: crowdfunding gennem platformen Kickstarter.

Ifølge Michael Hansen, så bruges en crowdfunding-kampagne traditionelt til at prøve markedet af. Hvis markedet er interesseret, betaler de for produktet, inden det er lavet. På den måde kan unge virksomheder, der mangler kapital, få kunderne til at finansiere produktionen.

- Det mindsker kapitalbehovet fra investorer eller banken, og derved kan man beholde en større ejerandel af virksomheden, pointerer Michael Hansen.

- Man viser også, at kunderne vil købe produktet, og derved bliver det nemmere at tiltrække investorer. Fablewood er en succeshistorie og et godt eksempel, når det kommer til at vise styrken i kombinationen af crowdfunding-kampagner og private investorer, fortsætter han.

Bagsiden ved crowdfunding er, at man risikerer at lave en kampagne, der ikke får den nødvendige opbakning. Det kan skræmme potentielle forhandlere væk, endda hvis forhandleren selv synes om produktet.

Annonce

Nåede målet på 12 minutter

Ved Fablewoods seneste kampagne på Kickstarter, der blev lanceret 26. august, nåede virksomheden målet på 50.000 kroner på cirka 12 minutter. Efter 24 timer havde kunder givet 285.000 kroner til Fablewood. I gennemsnit har kunderne betalt lidt over 1.200 kroner hver.

- Det viser jo, at markedet vil have produktet, og at de har ramt et high-end segment, der gerne vil betale for dansk design. Det er en sindssygt god signalværdi at kunne sende ud, siger Michael Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce