Annonce
Nyborg

Direktør for boligbyggeri: Jeg forstår godt naboernes kritik

Direktør René Søgaard Larsen (th) kan godt forstå, nogle er bekymret ved udsigten til at få et boligbyggeri på 26.000 kvadratmeter som nærmeste nabo. Morten Vibæk (tv) er projektchef for boligbyggeriet Strandhøjen. Foto: Michael Bager
Strandhøjen A/S erklærer sig parat til at gå i dialog om lokalplanforslag, der gør det muligt at bygge højt helt ud til Skaboeshusevej i Nyborg.
Annonce

Nyborg: - Jeg forstår dem godt.

René Søgaard Larsen, der er direktør for hele det store boligbyggeri Strandhøjen ved Skaboeshusevej i Nyborg, har endnu ikke haft lejlighed til at gennemgå indsigelserne mod et lokalplanforslag for området.

Men han kan sagtens sætte sig ind i de bekymringer, beboerne i det nærliggende parcelhuskvarter Skovparken tydeligvis har.

- Jeg kender kun til deres bekymringer fra Fyens Stiftstidende. Men jeg forstår godt, man kan blive bekymret, når man er nabo til så stort et boligbyggeri, siger René Søgaard Larsen.

Kritikken fra beboerne i Skovparken kommer på baggrund af et lokalplanforslag, der blandt andet giver Strandhøjen A/S mulighed for at opføre en knap 100 meter lang og 17 meter høj bygning i op til fem etager lige ud til Skaboeshusevej.

- Men lokalplanen fastlægger kun rammerne for byggeriet. I realiteten er der endnu ingen, der aner, hvordan byggeriet kommer til at se ud. Og hvad de høje huse angår, er vi indstillet på at indgå i en dialog med kommunen om en byggelinje, så der ikke bliver bygget et hus helt ud til fortovskanten, siger René Søgaard Larsen.

Annonce

Klar til dialog

En anden del af kritikken i indsigelserne fra beboerne i Skovparken er rettet mod det lokalplanforslag for området, Nyborg Kommune har udarbejdet.

Det er, mener beboerne, mangelfuldt og rejser mindst lige så mange spørgsmål, som det besvarer.

Og også denne del af kritikken har René Søgaard Larsen forståelse for.

- Men man skal også huske, at det ikke er en lokalplan for et konkret byggeri. Det er en lokalplan, der giver nogle muligheder for at bygge. Men jeg forstår godt, det kan skabe usikkerhed, når man som lægmand sidder og læser sådan et lokalplanforslag, tilføjer han.

René Søgaard Larsen ser nu frem til at få lejlighed til at nærlæse indsigelserne mod lokalplanforslag 296 "Boligbyggeri og park ved Skaboeshusevej i Nyborg".

Og han er indstillet på yderligere dialog med både Nyborg Kommune og beboerne i Skovparken, før den endelige lokalplan skal vedtages.

- For vi er selvfølgelig kun interesseret i at have naboer, der ikke er bekymret, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce