Annonce
Kultur

Din digitale kilde: Kast dig over kulturen på nettet

Historien om Stefan Pasborg og Alex Riel er blot én af mange kulturhistorier, du kan finde på fyens.dk og faa.dk Foto: Simon Staun
Vi samler kultur fra alle vores redaktioner på fyens.dk og faa.dk, hvor du blandt andet kan finde historier fra dit lokalområde. Her er fem aktuelle historier, du kan kaste dig over med det samme på fyens.dk/kultur eller faa.dk/kultur
Annonce

Der findes så meget fynsk kultur ude på øen - også meget mere, end vi har plads til at skrive på avisens kultursider, men heldigvis er du som læser godt dækket ind. En stor del af kulturstoffet dækkes af lokalredaktionerne, der næsten dagligt leverer historier fra det fynske kulturlandskab, lige som vi selv forsøger at supplere med historier fra ind- og udland.

Ambitionen er at skrue op for den digitale dækning, så betragt dette som en teaser for, hvilke kulturhistorier, du også kan finde på vores digitale platforme.

Følg desuden vores Facebook-side "Kultur - set fra Fyn", hvis vil have nyhederne direkte i dit feed.

1 To trommelegender udgiver livealbum: Guddommelig troldmand og hans lærling på nye eventyr

- Når man er nogenlunde velbevandret i jazzens mystik og rytmikker, kan man klare sig gennem det meste, siger Alex Riel. Foto: Simon Staun

Alex Riel og Stefan Pasborg er begge ultrapassionerede trommeslagere, der på tværs af generationer har sat nye jazzstandarder. Til foråret udkommer andet livealbum med gudfar og gudsøn, der slog de første fælles bækkenslag i 1977.

2 Ny bog på vej: Kristine vil gøre op med det perfekte yoga-liv

Kristine Skytte Glue er aktuel med en yoga-bog, der guider i teori, øvelser, gode råd og madopskrifter med også fortæller hendes egen rejse fra et travlt storbyliv til at have fundet ro på Ærø. Foto: Helene Thau Jackson.

Kristine Skytte Glue var træt af yoga-bøger, der gav hurtige svar på, hvordan man kunne løse problemer i sit liv. Nu udkommer hun med en yogabog, der tager udgangspunkt i hendes eget liv med store ambitioner, men også nedture med stress, depression og sygemeldinger. I bogen fortæller hun, hvordan Ærø blev hendes redning.

3 Dokumentarist vender linsen mod ærøboerne: - Det handler om det menneskelige møde

Dokumentarist Helle Toft Jensen er aktuel med filmen "OS & DEM" om ærøboernes møde med de asylsøgende drenge i 2015.

I den kommende dokumentarfilm "OS & DEM" vender dokumentarist Helle Toft Jensen kameraet ind mod ærøboerne selv og ser tilbage på øboernes møde med de uledsagede flygtningedrenge, der kom til Ærø i 2015 og tiden frem til i dag. I dokumentarfilmen er den politiske vinkel ifølge dokumentaristen lagt på hylden til fordel for en universelfortælling om det menneskelige møde med det fremmede.

4 Per Adolfsen tegner fynsk natur: Er blevet et hit i udlandet

Kunstner Per Adolfsen (Odense) udstiller tegninger hos Skitsehandleren i Faaborg. Foto: Henrik Anderson

Under coronakrisen har kunstner Per Adolfsen oplevet en sand lovestorm på Instagram. Hans seneste projekt har givet ham en international følgerskare, og kilden til hans nyfundne popularitet kan opleves på udstilling i Faaborg.

5 Den populære tv-serie 'The Crown' i modvind: Når historikerne får dramaet galt i halsen

The Crown S4. Picture shows: Prince Charles (JOSH O CONNOR) and Princess Diana (EMMA CORRIN)

Den populære tv-serie ”The Crown” er kommet i modvind med den nye sæson, da det ifølge kritiske røster er uklart, hvornår handlingen stemmer overens med historiebøgerne, og hvornår skaberne bag har sluppet fantasien løs. Det er langtfra første gang, en fiktionsserie har fået historikerne op af stolene. Men hvor går grænsen for den kunstneriske frihed, når det er virkeligheden, man skildrer gennem fiktionen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce