Annonce
Nordfyn

Din brugte mascarabørste kan redde dyr: Steffan hjælper pindsvin videre efter en tur med børsten

Med mascarabørsten kan Steffan Larsen redde pindsvin fra at blive ædt af maddiker. Med dens bløde hår er den især god rundt om dyrets øjne, hvor han aldrig ville bruge stålbørsten, som han ellers har til rådighed. Foto: Dorthe Wolff
Blandt alle de faunadyr, som vildtplejeren Steffan Larsen tager imod, udgør pindsvinene den største gruppe. Og her har udtjente mascarabørster vist sig at være et godt redskab i plejen af det vilde, fredede dyr.

Otterup: Tilhører du den del af befolkningen, der nu og da står med en udtjent mascarabørste efter endt brug, skal du læse med her. I stedet for at smide den i skraldespanden, kan den nemlig være med til at redde liv. Pindsvineliv, vel at mærke.

Det ved vildtplejer Steffan Larsen, der nu i et års tid har opbygget en erfaring i at udnytte det udtømte makeupprodukt i plejen af det vilde dyr.

Mascarabørsterne kom ind ad hans dør ved et tilfælde, fortæller han.

Annonce

- Jeg var ovre for at hente nogle bure ved en anden vildtplejer, som ikke gad at have mascarabørsterne stående længere, fordi de ikke kunne finde ud af, hvad de skulle bruge dem til. Og jeg var overhovedet heller ikke klar over, hvad jeg skulle bruge dem til, men jeg tog dem med hjem.

Pindsvin udgør den største gruppe blandt alle de faunadyr, Steffan Larsen får ind på vildtplejestationen. Foto: Dorthe Wolff

Sidenhen har Steffan fundet ud af, hvad børsterne kan bruges til; nemlig maddiker, som pindsvinet ikke selv har en chance for at blive fri for.

- I forhold til den her metalbørste er den meget mere effektiv, og rundt omkring øjnene ville jeg slet ikke bruge metalbørsten, fordi du kan komme til at prikke dem i øjnene med den. Nogle gange har de dem også inde i munden, og der kan man heller ikke bare lige fyre den her (metalbørste, red.) ind, fortæller han og tilskynder:

- Og det er vigtigt at fjerne maddiker, for ellers spiser de simpelthen pindsvinene.

Genbrugstankegang

Kassen med mascarabørster, som står hos Steffan, er andensorteringsbørster fra en makeupproducent. Men vejen til ham er gået via privatpersonen Louise Stabell, der bor i København og som med en genbrugstankegang indsamler mascarabørster - andensorteringsbørster fra producenter eller udtjente børster fra privatpersoner - til netop landets vildtplejere.

Steffan Larsen ser gerne, at flere bliver opmærksomme på muligheden for at indlevere - blandt andet - skadede pindsvin i vildtplejecenteret nord for Otterup. Foto: Dorthe Wolff

Og det er altså, ikke kun for dyrenes skyld, vigtigt at redde pindsvinene fra de små maddiker.

- Pindsvinene spiser alt ude i naturen og rydder op for os ved at spise ådsler og kadavere, som ligger rundt omkring. Så dem kan vi ikke rigtigt undvære.

Genbrugstankegangen kan Steffan Larsen også godt lide.

- Det er der, det begynder at blive rigtig godt. Det er meget positivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce