x
Annonce
Debat

Din avis skal både rykke og røre

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen

Så fik den vinterferie ben at gå på. For mit vedkommende godt nok humpende på en krykke. En lumsk dynge tung sne på en rød piste i Norge gav mig et forvredet knæ. Og en smertefuld påmindelse om, at jeg er en markant bedre skiløber i hovedet end i benene.

Nå, heldigvis har nogen foretaget sig noget fornuftigt, mens vi andre tumlede rundt i sneen.

Eksempelvis de gode kvinder og mænd på vores lokale redaktion i Nyborg. De har kridtet banen op til et tættere samarbejde med lokalbefolkningen i det østfynske. Tanken er, at I, kære læsere, skal have større indflydelse på, hvilke sager redaktionen skal bruge kræfterne på.

Fordi vi har erfaret, at avisen bliver mere nærværende, når den tager konkret afsæt i spørgsmål, sager, hændelser eller udfordringer, der optager jer.

Derfor håber jeg, du får lyst til at være med, når vi rækker ud i avisen, på fyens.dk og ved de læsermøder, redaktionen har i støbeskeen. Grib invitationen fra redaktionen. Sammen kan vi nemlig lave journalistik, der rykker og rører.

Og det er faktisk vores ambition – ikke kun i Nyborg, men på hele Fyn: At avisen skal røre og rykke med historier, der efterlader sig spor.

Som det var tilfældet med podcasten om Helle fra Faaborg, der rejste i sin søns fodspor. Han døde midtvejs under et eventyr på den anden side af kloden. Den ulykkelige historie om at miste et halvvoksent barn er tidligere fortalt i Fyens Stiftstidende. Men interviewet til Podcasten Danmark tilføjer nye dimensioner om at bære det ubærlige. Om nødvendigheden af at sørge for at holde fast i minderne. Og om håb. Håbet om en dag at igen at kunne glædes.

Jeg streamede podcasten på bilturen hjem fra Hafjell. Fortællingen fængede i en grad, så ungerne på bagsædet slap deres iPads og lyttede tavst. Mens jeg iagttog drengene i bilens bakspejl og lovede mig selv, at jeg aldrig, aldrig mere ville klynke over et forvredet knæ.

Podcasten om en mors rejse i sin døde søns fodspor er den ene af ugens fem anbefalinger. Lyt til den, hvis du vil have sat livet i perspektiv.

God weekend.

Vi går på jagt efter svar på dine spørgsmål

På Fyens Stiftstidende redaktion i Nyborg ønsker vi at lave flere historier, der er relevante for vores læsere. Og vi har brug for din hjælp. Læs mere her

Udbudt til 20 millioner kroner: Nu er Odenses højest beliggende lejlighed solgt

Køberen af den 307 kvadratmeter store lejlighed i toppen af TBT Tower har store planer og tror på, at den udvikling, Odense for tiden er i, gør købet af lejligheden til "en investering i fremtiden". Kom med på toppen her

Podcast: Helles søn døde i ulykke - jeg var nødt til at rejse i hans fodspor

Lyt til en stærk beretning om sorg og håb her

Vrid og knæk: Tjek forsikringen inden skiferien og køb en hjelm

Mens vinteren i Danmark byder på regn og blæst, tager tusinder af danskere i den kommende uge på ferie i lande, hvor de kan lufte deres evner som skiløbere. Det kommer til at gøre ondt på en del af dem. Hvis du har skiferien foran dig, kan du få gode råd her

Borgmestre om udligning: Fyn bliver mere skævt

Borgerne i de fynske kommuner vil opleve endnu større forskel i den ældrepleje og børnepasning, kommunerne kan levere. Det frygter fynske borgmestre, der nu er blevet lidt klogere på regeringens forslag til ny udligningsreform. Bliv klogere på konsekvenserne her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce