Annonce
Ugens Bedste

Din avis skal både rykke og røre

Annonce

Så fik den vinterferie ben at gå på. For mit vedkommende godt nok humpende på en krykke. En lumsk dynge tung sne på en rød piste i Norge gav mig et forvredet knæ. Og en smertefuld påmindelse om, at jeg er en markant bedre skiløber i hovedet end i benene.

Nå, heldigvis har nogen foretaget sig noget fornuftigt, mens vi andre tumlede rundt i sneen.

Eksempelvis de gode kvinder og mænd på vores lokale redaktion i Nyborg. De har kridtet banen op til et tættere samarbejde med lokalbefolkningen i det østfynske. Tanken er, at I, kære læsere, skal have større indflydelse på, hvilke sager redaktionen skal bruge kræfterne på.

Fordi vi har erfaret, at avisen bliver mere nærværende, når den tager konkret afsæt i spørgsmål, sager, hændelser eller udfordringer, der optager jer.

Derfor håber jeg, du får lyst til at være med, når vi rækker ud i avisen, på fyens.dk og ved de læsermøder, redaktionen har i støbeskeen. Grib invitationen fra redaktionen. Sammen kan vi nemlig lave journalistik, der rykker og rører.

Og det er faktisk vores ambition – ikke kun i Nyborg, men på hele Fyn: At avisen skal røre og rykke med historier, der efterlader sig spor.

Som det var tilfældet med podcasten om Helle fra Faaborg, der rejste i sin søns fodspor. Han døde midtvejs under et eventyr på den anden side af kloden. Den ulykkelige historie om at miste et halvvoksent barn er tidligere fortalt i Fyens Stiftstidende. Men interviewet til Podcasten Danmark tilføjer nye dimensioner om at bære det ubærlige. Om nødvendigheden af at sørge for at holde fast i minderne. Og om håb. Håbet om en dag at igen at kunne glædes.

Jeg streamede podcasten på bilturen hjem fra Hafjell. Fortællingen fængede i en grad, så ungerne på bagsædet slap deres iPads og lyttede tavst. Mens jeg iagttog drengene i bilens bakspejl og lovede mig selv, at jeg aldrig, aldrig mere ville klynke over et forvredet knæ.

Podcasten om en mors rejse i sin døde søns fodspor er den ene af ugens fem anbefalinger. Lyt til den, hvis du vil have sat livet i perspektiv.

God weekend.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce