Annonce
Fyn

Udfordrende sommerferie: Oplev Fyn på mountainbike denne sommer

Alle kan være med i Mountainbike Challenge Fyn, som varer frem til efterårsferien. Arkivfoto: Kasper Andersen/Destination Fyn.
Hvis du har en mountainbike, kan du hjælpe med at gøre Fyn til Nordeuropas foretrukne rejsemål for cykelturister.
Annonce

Fyn: Står sommeren på ferie i Danmark, kan du bruge den til at udfordre dig selv. På mountainbike, vel at mærke. For på Fyn findes der 17 officielle mountainbikespor, og frem til slutningen af efterårsferien i uge 42 kan alle deltage i MTB Challenge Fyn, som kort fortalt går ud på at køre så mange af de fynske mountainbikespor som muligt.

12 af de 17 spor er registreret i appen Singletracker, og de 12 spor indgår i udfordringen, som Destination Fyn og DGI Fyn står bag.

Deltagerne samler point til MTB Challenge Fyns rangliste for hvert spor, de gennemfører, og ryttere, som samler mere end 1000 point, kan komme med i den fynske mountainbikes Hall of Fame.

Men man behøver ikke at være rutineret mountainbikerytter for at køre med i udfordringen - der er spor til alle niveauer af ryttere, og de er markeret med farver, der viser, hvor svær ruten er. Og så er det altid muligt at vælge en lettere vej - også kaldet "chicken run"-muligheden - på de sværeste passager, lover Destination Fyn.


Ud over at det her naturligvis er en sjov konkurrence, som vi sammen med DGI Fyn gerne vil lokke de lokale mountainbikere med i, så er formålet selvfølgelig også at få flere øjne op for de fantastiske mountainbikemuligheder, vi har på Fyn og dermed tiltrække flere cykelturister.

Mette Mathiasen, forretningsudvikler hos Destination Fyn


Ved at bruge Singletracker-appen bliver man guidet til de forskellige cykelspor, og der er aldrig mere end en halv times kørsel mellem sporene.

Annonce

Skal tiltrække turister

Prisen for at deltage er 250 kroner, og en del af de penge går til udvikling og vedligeholdelse af mountainbikesporene, som er en del af den strategi, Bike Island Fyn, der skal gøre Fyn til Nordeuropas foretrukne cykelturismedestination.

- Ud over at det her naturligvis er en sjov konkurrence, som vi sammen med DGI Fyn gerne vil lokke de lokale mountainbikere med i, så er formålet selvfølgelig også at få flere øjne op for de fantastiske mountainbikemuligheder, vi har på Fyn og dermed tiltrække flere cykelturister, siger forretningsudvikler hos Destination Fyn Mette Mathiasen.

MTB Challenge Fyn slutter lørdag 17. oktober med middag, ølsmagning og hædring på Frederik d. VI's Hotel, som ligger tæt på Langesøskoven, hvor der kan samles point til konkurrencen.
Man kan læse mere om cykeludfordringen og de enkelte mountainbikespor påVisitfyn.dk/fyn/cykelferie/mtb-challenge-fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce