Annonce
Fyn

Dimission med corona-afstand: Livstræet venter på studenterne

Ved døren blev studenterne modtaget med flag og rød løber - og ved indgangen til kantinen var der masser af håndsprit. Foto: Betty Rasmussen
160 studenter blev fredag sendt videre ud i livet med et eksamensbevis fra Nordfyns Gymnasium. Dimissionen blev holdt seks gange for at overholde alle corona-regler.
Annonce

Søndersø: De er klar til at lege i livstræets krone, til at føle at livet er stort. Til at skue de blå horisonter og himmelhvælvingens port.

160 studenter dimitterede fredag fra Nordfyns Gymnasium, og de blev sendt videre ud i livet med Erik Lindebjergs smukke sang Livstræet.

I respekt for alle corona-regler blev dimissionen afviklet over seks omgange, så antallet af deltagere kunne holdes inden for forsamlingsgrænsen.

I kantinen var stolene anbragt fire og fire, så hver student højst måtte have tre pårørende med, og eksamensbeviser blev uddelt uden håndtryk.

Stolene var anbragt i grupper på fire og med afstand mellem hver gruppe. Og når en klasse forlod kantinen efter dimission, blev stolene sprittet af, før næste klasse fik lov at komme ind. Foto: Betty Rasmussen

Når en klasse var færdig, blev de ledet ud ad bagindgangen for ikke at møde den næste klasse og deres forældre. Og når salen var tømt, blev alt sprittet af, før næste hold blev lukket ind.

Den personlige tale til klasserne stod klassekoordinatorerne for, så rektor Kurt René Eriksen kunne nøjes med én tale, som han til gengæld holdt seks gange.

Annonce

Hold fast og hold fest

Og det var en tale med megen alvor i lyset af coronapandemien, der har gjort studenterårgangen 2020 helt speciel.

Studenterne kom på scenen for at modtage deres eksamensbevis med et tillykke - men uden håndtryk. Foto: Betty Rasmussen

Rektor kom både omkring den spanske syge, SARS, MERS og finanskrise for at sætte coronapandemien i perspektiv, og han sluttede med en opfordring til studenterne, før de begav sig ud på dagens kørsel rundt til familierne:

- I har fået en gave ved at få lov til studenterkørslen, tag imod den ved at vise ansvar. Hold fast, hold fest og pas på jer selv og jeres omgivelser, lød Kurt René Eriksens sidste formaning til årets studenter.


I har fået en gave ved at få lov til studenterkørslen, tag imod den ved at vise ansvar. Hold fast, hold fest og pas på jer selv og jeres omgivelser.

Kurt René Eriksen, rektor på Nordfyns Gymnasium


Ved dimissionen for 3. c og 3. d blev der uddelt en portion på 5000 kroner fra mindelegatet for Mathias Havshøi Rydahl fra Farstrup, der en juliaften i 2010 blev dræbt, da han kørte på sin cykel på Søndersøvej.

Legatet på 50.000 kroner er indstiftet af Mathias Havshøi Rydahls forældre, og det gik i år til Peter Frydensberg fra 3. c, der i indstillingerne blandt andet blev kaldt en guttermand, begejstret, entusiastisk, rummelig, klog og dygtig. Eller kort sagt "perfekt".

Dagens anden omgang dimission på Nordfyns Gymnasium samlede 3. c og 3. d., fordi de har udgjort et samlet hold og derfor godt måtte være sammen i kantinen. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce