Annonce
Fyn

"Diktatorisk ledelsesform": Bornholmske politifolk udtrykker mistillid til tidligere fynsk politidirektør

Kit Claudi Grøn-Iversen var i strid modvind i starten af jobbet som politidirektør i Fyns Politi, hvor politiforeningen stoppede samarbejdet på grund af mistillid. Nu udtrykker også store dele af det bornholmske politi, hvor hun nu er chef, mistillid til hende. Foto: Nils Svalebøg
Jobbet som politidirektør på Fyn startede turbulent, og nu møder Kit Claudi Grøn-Iversens ledelsesstil atter kritik. Den nuværende politidirektør på Bornholm får hårde ord med på vejen i et brev underskrevet af en stor del af det bornholmske politi, der udtrykker mistillid til deres øverste leder.

Store dele af Bornholms Politi udtrykker officielt mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og ser ikke nogen mulighed for fremtidigt samarbejde. Det skriver BT, der er i besiddelse af et brev sendt til Rigspolitiet.

Dermed tegner der sig et mønster for politidirektøren, der tidligere bestred den tilsvarende chefstilling hos Fyns Politi, hvor Fyns Politiforening i 2016 på vegne af 600 politifolk udtrykte mistillid og ophævede samarbejdet med Kit Claudi Grøn-Iversen på grund af hendes ledelse.

Vagthavendegruppen, operativsstøtte og beredskabet i Bornholms Politi udtrykker i brevet mistillid til øens øverste politichef og hendes ledelsesform, som medarbejderne i de tre afdelinger kalder ødelæggende og nedbrydende for arbejdsmiljøet.

Den store utilfredshed med politidirektøren bunder ifølge brevet i "manglende koordinering og samarbejde med lederne om den overordnede strategi for politikredsen" samt en "diktatorisk ledelsesform uden inddragelse af ledere og medarbejdere", som går ud over trivslen og tilliden.

Ifølge medarbejderne blander politidirektøren sig spontant i konkret sagsbehandling og driftsopgaver længere nede i organisationen, som "ligger tydeligt uden for hendes område og ikke mindst kompetence".

Til BT skriver Kit Claudi Grøn-Iversen i en mail, at hun "er bekendt med kritikken, lytter til den og tager situationen alvorligt". Hun oplyser desuden, at Rigspolitiet står for en mægling, og at hun derfor helst vil holde sagen intern.

Annonce

- Hensynsløs ledelsesstil

For Kit Claudi Grøn-Iversen må situationen føles som lidt af et deja vu. I oktober 2016, godt et år efter hun tiltrådte som øverste politichef på Fyn i september 2015, stoppede Fyns Politiforening samarbejdet med politidirektøren og udtrykte på vegne af 600 fynske politifolk mistillid til hende.

Fra daværende formand for politiforeningen, Steffen Daugaard, lød det dengang, at samarbejdet gennem nogen tid havde været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt.

Af en intern orientering til de fynske betjente kaldte politiforeningen desuden Kit Claudi Grøn-Iversens ledelsesstil for hård, konfronterende og uden hensyn til organisationen og medarbejderne.

I et interview med Fyens.dk afviste den daværende fynske politidirektør, at hun ville gå af. I stedet ville hun kigge indad:

- Jeg må beklage, at situationen er opstået og anerkende, at jeg må kigge indad på mig selv og min egen ledelsesstil, udtalte hun dengang.

Senere blev forholdet til medarbejderne langsomt bedre og samarbejdet med betjentene på Fyn genoptaget, inden Kit Claudi Grøn-Iversen i august 2018 forlod Fyn for at blive politidirektør hos Bornholms Politi.

Det blev en velkendt skikkelse i form af tidligere vicepolitidirektør i Fyns Politi og politimester i Svendborg, Arne Gram, der trådte til som afløser for Kit Claudi Grøn-Iversen.

Grøn-Iversen blev i 2015 den første politidirektør uden en baggrund i politiet, da hun blev udnævnt af daværende justitsminister Søren Pind (V).

Forinden havde hun blandt andet været dekan på professionshøjskolen UCC, sekretariatschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune samt Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Hvidovre Kommune, hvor hun i 1994-1998 desuden sad i byrådet for Konservative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce