Annonce
Odense

Digitalt værktøj hjælper byens sport- og fritidsforeninger

Administrationssystemet Conventus hjælper de fynske sports- og fritidsklubber i Odense. Ved at enkeltgøre kontingentbetaling, registrering af medlemmer m.m, giver systemet klubberne mere tid til sport og leg. Arkivfoto
Odense Kommune har i samarbejde med det digitale værktøj Conventus givet klubberne mulighed for at bruge mere tid på det reelle klubarbejde i stedet for at bruge unødigt mange kræfter på administration. Det har aldrig været lettere at få overblik over medlemmer og indkrævning af kontingenter.

At drive en idrætsforening kan give administrativ hovedpine. Især når det kommer til registreringer og kontingentbetaling fra medlemmerne.

Det kan man for eksempel skrive under på i OIK, Odense Ishockey Klub, som lige som andre foreninger har kæmpet med at finde ud af, hvem der har betalt kontingent, og hvem der stadig skylder.

Men sådan er det ikke mere, takket været organisationsværktøjet Conventus. Det kan bruges til at registrere medlemmer, lave regnskaber, indkræve kontingent og sætte skeamer op. Som kasserer i OIK, Mads Lund, siger:

- Før i tiden skulle man ud på alle holdene for at finde ud af, hvem der manglede at betale. Ved at bruge det her system, kan vi nu opkræve pengene, ligesom de gør rundt om i landets fitness centre. Hvor jeg normalt ville se en 30-40 personer, der havde problemer med at få betalt, har jeg kun oplevet det en enkelt gang, efter vi gik over til den her måde at gøre tingene på.

Den større effektivitet har tilmed betydet, at klubben har kunnet sætte kontingentet ned for deres U11 og U13 hold, fordi der er kommet flere penge i kassen.

Annonce

Giver mere tid til det egentlige

Kendskabet til det nye program er sket gennem et samarbejde mellem Conventus og Odense Kommune. De to parter har gennem de fire-fem år udlært mange sport- og fritidsforeninger i byen i systemet og fordelene ved netop at anvende programmer som Conventus. Som kontorchef hos Fritid og Kultur i Odense Kommune, Dorte Ankjær Nielsen, forklarer:

- Vi hjælper klubberne med at sætte systemet op i vores foreningsværksted i Bolbro, og vi betaler også for Conventus i det første år. Det gør vi, fordi det letter det administrative arbejde i foreningerne og lader klubberne bruge mere tid og energi på klubbernes egentlige formål.

De fleste af landets fodboldklubber har dog deres eget system - DBU's KlubOffice - men ifølge Dorte Ankjær Nielsen er Conventus et glimrende tilbud til dem, hvis forbund ikke har et lignende system.

Og det er i hvert fald noget kasserer Mads Lund i OIK sætter stor pris på, fordi systemet har lettet hans arbejdsbyrde.

- På blot to minutter kan jeg - ved at trykke en enkelt knap - indberette medlemstallene til idrætsforbundet. Og når vi skal søges om aktivitetstilskud hos kommunen, kan vi også bruge systemet, som angiver alle relevante tal, opgjort i de rigtige kategorier. Det har jeg tidligere kunne bruge dage på at få ordnet, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce