Annonce
Odense

Digitalt dyrskue: Insektbingo og kreative aktiviteter skal øge interessen for Det Fynske Dyrskue

Det digitale dyrskue bliver i år relanceret som et supplement til det fysiske dyrskue, som stadig forventes at blive afholdt i juni. Foto: Sugi Thiru
Sidste år lancerede man Det Digitale Dyrskue, da Det Fynske Dyrskue blev aflyst. I år relanceres den digitale udgave, men den kommer ikke til at erstatte den ægte lyd af muh'en fra køer og larmende landbrugsmaskiner.

Odense: I år kan skoleelever og børnehavebørn blive endnu klogere på dyrene og naturen, spille insektbingo eller udvide deres viden om de landbrugsmaskiner, der bliver brugt i det danske landbrug, når Det Digitale Dyrskue bliver relanceret i begyndelsen af april.

Sidste år opstod den digitale platform som en erstatning for Det Fynske Dyrskue, der siden 1961 er blevet afholdt på Dyrskuepladsen i Odense med omkring 40.000 besøgende årligt, og som har historie helt tilbage til 1882. Sidste år blev det aflyst.

- På Det Fynske Dyrskue er vi meget optagede af at kunne underholde og samtidig undervise børn og unge om naturen, dyrene og landbruget. Det Digitale Dyrskue handler derfor om at række ud til de mindste hele året og ikke kun tre dage på dyrskuet i juni. Der er ingen tvivl om, at digitale events er kommet for at blive, og det er også derfor, vi nu relancerer Det Digitale Dyrskue i en version 2.0, siger chef for Det Fynske Dyrskue, Sara Ekknud Windell.

Annonce

Ikke en erstatning

I år forventer man at afholde den fysiske udgave af Danmarks ældste dyrskue, og relanceringen af Det Digitale Dyrskue skal ifølge Sara Ekknud Windell ikke ses som en erstatning for den oplevelse, man kan få på Dyrskuepladsen i juni.

Dyrskuechef Sara Ekknud Windell drømmer om at få endnu flere fynske børn med på dyrskue gennem Det Digitale Dyrskue. PR-foto

Siden Det Digitale Dyrskue blev lanceret sidste år, har man allieret sig med en pædagogisk konsulent, som har hjulpet med at udvikle indholdet, så det ifølge dyrskuechefen i endnu højere grad skaber en online undervisningsplatform for børn og unge.


Det handler ikke om at nedprioritere dyrskuet, men om at skabe to ting, der kan spille sammen og supplere hinanden. På den måde gør de hinanden stærkere.

Sara Ekknud Windell, dyrskuechef på Det Fynske Dyrskue


- At vi afsætter endnu mere energi til det digitale univers, er fordi det var vildt populært sidste år. Det skal også være med til at skabe mere opmærksomhed omkring det fysiske dyrskue, for det handler ikke om at nedprioritere dyrskuet, men om at skabe to ting, der kan spille sammen og supplere hinanden. På den måde gør de hinanden stærkere, fortæller Sara Ekknud Windell.

I første omgang sender man dyrskuepakker til børnehaver og skoler på Fyn, hvor der er læringsmaterialer, kodeord og info på, hvordan Det Digitale Dyrskue kan implementeres i undervisningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Lyt til podcasten Danmark fortæller: Demensramte Franks dramatiske døgn: En lammet arm truede med at aflive drømmen om en sidste ironman 6:8

Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce