Annonce
forside

Digital læring: Askelæ og andre institutioner må droppe iPad

Berørte forældre havde taget plads i byrådssalen tirsdag aften, da politikerne på byrådsmødet skulle beslutte om Askelæ må slippe for at indføre digitale læringsmidler i hverdagen som eksempelvis tablets og computere. Foto: Kim Rune

Den private Rudolf Steiner-børnehave Askelæ slipper for at indføre digitale læringsmidler i hverdagen som for eksempel computere og tablet. Det besluttede byrådet tirsdag aften.

Svendborg: Der var stuvende fuldt langs væggene i byrådssalen tirsdag aften, da Svendborgs politikere skulle tage stilling til, om den private Rudolf Steiner-børnehave Askelæ må lade være at bruge digitale læringsmidler i hverdagen.

Debatten var ophedet, men efter mere end en time blev det besluttet, at Askelæ må gerne lade være med at bruge digitale læringsmidler i hverdagen - og det må for den sags skyld også kommunens øvrige institutioner, hvad enten institutionerne er kommunalt ejet eller private.

Bortset fra Liste T's Arne Ebsen blev politikerne enige om følgende formulering: "Det er op til forældrebestyrelserne i Svendborg Kommunes institutioner for 0- til 6-årige selv at bestemme, om de vil udnytte digitalisering og informationsteknologiens læringsmuligheder og i så fald i hvilket omfang."

Dermed gælder selvbestemmelsen altså ikke kun for Askelæ, men for alle institutioner i kommunen, der har med børn op til seks år at gøre.

Ret til selvbestemmelse

Det var Socialdemokratiet, Konservative og Dansk Folkeparti, der foreslog, at selvbestemmelsen bør gælde i alle institutioner, så spørgsmålet om digital læring bliver op til forældrebestyrelserne.

Enhedslisten havde i sit forslag ellers lagt op til, at man skulle træffe en beslutning i spørgsmålet om Askelæ alene, men sådan gik det ikke.

- Jeg mener ikke, at vi kan pålægge nogle institutioner og ikke andre, lød det fra Dorthe Ullemose (DF), hvorfor hun sammen med de to andre partier stillede forslag om, at alle bør have ret til selv at bestemme.

Samme melding kom fra Pia Dam (S):

- Vi er helt på linje med Dansk Folkeparti. Vi synes, det her skal gælde for alle, lød det, mens Jørgen Lundsgaard (LA) også var glad for, at politikerne var indstillet på at lade de enkelte institutioner bestemme selv.

- Dette er en væsentlig og principiel sag. Det glæder mig at se et samlet byråd i dag svømme baglæns lige så hurtigt, det kan lade sig gøre, sagde han med henvisning til, at Askelæ tidligere har fået nej i fagudvalget til at droppe digitale læringsmidler i daglidagen.

Annonce

Bedre samarbejde

I Svendborg Kommunes "Vision for læring og dannelse" fremgår det, at børn og unge i alderen 0-18 år blandt andet skal opøve digitale kompetencer.

Visionen blev formuleret i 2014, og ifølge flere politikere blev arbejdet med visionen gennemført uden at nogen blev gjort opmærksom på, at en insitution som Askelæ kunne vise sig at være uenig.

Fra flere sider blev der på aftenens møde derfor givet udtryk for, at det ikke bør ske igen.

Pia Dam (S) pegede på, at institutionerne har pligt til at orientere sig om, hvad der foregår i kommuen med henvisning til, at Askelæ selv kunne have taget kontakt, da politikerne i 2014 arbejdede på at formulere deres "Vision for læring og dannelse," men sagde også, at i fremtiden bør kommunen være mere opsøgende, for at sikre sig mod spildt arbejde.

- Det er træls at lægge et stort arbejde i det her, når der efterfølgende er en institution, der gerne vil noget andet. Fremover vil vi sikre, at alle institutioner også private bliver taget med på råd. Det vil jeg tage op i udvalget, lød det fra Pia Dam.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Hilsner fra bl.a. Simon Kjær, OB, Brøndby, Michael Falch og Kasper Hjulmand: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Navne For abonnenter

GOG's guldkeeper fylder 50 år: Gitte Sunesen vejleder både skoleelever og Althea

Odense

Farvel og tak: Letbanens problemer var parkeret en stund, da Mogens Hagelskær blev sendt videre med flotte ord

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce