Annonce
Sport

DIF udsteder OL-billetter til danske bordtennisprofiler

Vasily Fedosenko/Reuters
Jonathan Groth er udtaget til OL, mens medaljeslugeren Peter Rosenmeier har sikret sig plads ved para-OL.

Bordtennisspilleren Jonathan Groth sikrede sig reelt billet til næste års OL, da han vandt sølv ved European Games i Minsk i sommer.

Nu er Groth også formelt udtaget til legene af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

Samtidig har forbundet udtaget en anden bordtennisspiller, nemlig Peter Rosenmeier, til para-OL, der afvikles efter OL i den japanske hovedstad.

- Det er første gang nogensinde, at en OL- og PL-atlet udtages samtidig, og det markerer den fælles front, vi kører i den olympiske og paralympiske kampagne frem mod Tokyo 2020.

- Rent sportsligt er det to ualmindeligt dygtige bordtennisspillere, som nu er klar til Tokyo 2020, og vi ser frem til at se dem kæmpe mod den absolutte verdenselite i bordtennis ved henholdsvis PL og OL, siger Søren Simonsen, der er DIF's OL Chef de Mission.

Jonathan Groth var også med ved OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor han nåede tredje runde.

35-årige Rosenmeier er til gengæld en ægte OL-veteran, der står foran sit femte para-OL. Han har vundet to guld- og to bronzemedaljer i herresingle, hvor han også er regerende verdensmester.

OL i Tokyo begynder 24. juli og løber frem til 9. august næste år. Para-OL begynder 25. august.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på DIF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce