Annonce
Odense

Diesel-lastbiler får adgang til miljøzoner: Corona-virus udløser flere dispensationer

Corona-virussen får nu også betydning for miljøzonerne i Odense. Arkivfoto
Fra lørdag og indtil videre frem til 24. marts giver Odense Kommune flere dispensationer om adgang til miljøzoner, som konsekvenser af corona-virus.
Annonce

Lørdag eftermiddag har Borgmesterkontoret i Odense meddelt, at der de næste 10 dage gives dispensation på en lang række områder vedrørende miljøzoner for at sikre, at især fødevareleverancer ikke påvirkes af corona-krisen.

Det betyder blandt andet, at der gives dispensation fra bekendtgørelse om krav til dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler i kommunalt fastlagte miljøzoner.

- Det vil sige, at lastbiler, som skal benyttes til levering af dagligvarer, får adgang til miljøzonen, selv om de ikke efterlever partikelfilterkravet i miljøzonerne, skriver kontorchef på Borgmesterkontoret Kåre Pedersen i en mail til avisen.

Frem til 24. marts vil Odense Kommune dispensere fra alle administrative bestemmelser eller påbud, der fastsætter støjkrav og tidsbegrænsning for levering af dagligvarer til butikkerne.

- Det bliver således muligt at levere dagligvarer hele døgnet – også i følsomme periode som aften, nat og weekend, skriver Kåre Pedersen.

Kommunalt etablerede indskrænkninger af vejenes udnyttelse i medfør af færdselslovens § 92. Færdselslovens § 92 giver kommunerne mulighed for med politiets samtykke at træffe afgørelse om de kommunale vejes indretning og udnyttelse for eksempel i form af gågader. Disse indskrænkninger kan ophæves, hvis det bliver nødvendigt for at sikre vareforsyningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce