Annonce
Nyborg

DI-undersøgelse: Nyborg bevarer topplacering

Det lokale erhvervsliv er godt tilfreds med Nyborg Kommune. Derfor er kommunen igen kåret som en af landets ti bedste erhvervskommuner i DI's store undersøgelse. Her et billede fra en af de virksomheder, der kører godt for tiden: Koppers. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.
Organisationen Dansk Industri står bag landets største undersøgelse af erhvervsklimaet rundt om i kommunerne. Og her ligger Nyborg stadig blandt de bedste trods lille tilbagegang.

Nyborg: Nyborg Kommune er en af de kommuner, der gør mest for det lokale erhvervsliv.

Det viser Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

Nyborg scorer en 10.-plads blandt de 93 kommuner, der er med i undersøgelsen. Og selv om det er en lille tilbagegang fra sidste års 7.-plads, er det ikke nok til ødelægge humøret hos borgmester Kenneth Muhs (V).

- Jeg er meget, meget tilfreds. Især, fordi det her primært skyldes den rating, vi får fra vore lokale erhvervsvirksomheder, siger han.

- Og at vi går en smule tilbage, lægger jeg ikke noget i. Når vi er helt heroppe i toppen, så er det små marginaler, der betyder, hvilken plads, man lander på. Jeg er glad for, at vi ligger flot på dialog og på sagsbehandlingstider. Det er jo nogle parametre, vi selv kan gøre noget ved, tilføjer borgmesteren.

I kategorien "Kommunal sagsbehandling" er Nyborg suset 40 pladser frem og ligger nu på 12-pladsen. Kommunens bedste placering er dog inden for kategorien "Information og dialog", hvor Nyborg indtager en tredjeplads.

- Det er tydeligt, at der er en række af de fynske kommuner, som virkelig er gode til at skabe en effektiv og brugerorienteret sagsbehandling. Det kan vi godt være stolte af her på Fyn, og jeg synes, at de øvrige kommuner skulle lade sig inspirere, så det virkelig bliver til en styrke for øen, udtaler Poul Strandmark, formand for DI Fyn, i en pressemeddelelse.

På Fyn indtager Nyborg pladsen som den næstbedste erhvervskommune. Bedst er Middelfart - som sædvanlig, fristes man til at sige.

DI betegner selv sin undersøgelse som Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Resultaterne bygger dels på de svar, foreningens 7332 medlemsvirksomheder giver, og dels på statistiske faktorer som skat, grundskyldpromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce