Annonce
Erhverv

DI tilfreds: Minister retter skønhedsfejl i studiereform

Det møder opbakning hos Dansk Industri, at uddannelsesminister vil udskyde såkaldt dimensioneringsplan et år.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) tager et skridt i den helt rigtige retning, når hun vælger at justere sin såkaldte dimensioneringsplan, der skal skære knap 4000 studiepladser væk fra de videregående uddannelser.

For ved at give uddannelsesinstitutionerne et ekstra år til at indfase planerne, retter hun skønhedsfejl og tager ansvar for de studerendes fremtid, lyder det fra Dansk Industri (DI).

- Det er rigtigt godt, at ministeren har lyttet til kritikken af dimensioneringsmodellen, så universiteterne får længere tid til at regulere på optaget. Netop en indfasning på kun tre år på universiteterne er en af de skønhedsfejl, som DI har peget på i modellen, siger underdirektør i DI, Charlotte Rønhof, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Planen, som ministeren lancerede i sidste måned, har fået hård kritik fra blandt andet de uddannelsesinstitutioner, der rammes af nedskæringerne, og fra politikere på både højre og venstre side af regeringen.

Ifølge dimensioneringsplanen skal en række uddannelser skære op til 30 procent af deres optag over tre år, men nu lægger ministeren op til, at uddannelsesinstitutionerne får et ekstra år til at indfase ændringerne, så nedskæringerne først er fuldt gældende i 2018.

- Jeg giver uddannelserne længere tid til at nå målet om at flytte studiepladser fra studier med høj arbejdsløshed til studier med gode jobmuligheder. Målet er det samme, men justeringen rammer mildere, siger Sofie Carsten Nielsen til Berlingske.

Danske Studerendes Fællesråd mener ikke, at en udskydelse løser problemerne. Organisationen ser derfor helst, at reformen bliver taget helt af bordet.

Men DI glæder sig over, at planerne fortsat føres ud i livet med justeringerne med på vejen.

- Dimensioneringen er helt afgørende af få gennemført, for vi kan ikke være bekendt at uddanne unge til arbejdsløshed. Derfor er det også godt at få fjernet nogle af skønhedsfejlene i modellen, siger Charlotte Rønhof.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce