Annonce
Danmark

DI: Statsgaranti skal puste liv i oplevelsesindustrien

Dansk Industri mener, at der skal en statsgaranti til for at få forbrugerne til at finde pengepungen frem igen, så der igen kan komme gang i det, som arbejdsgiverorganisationen kalder oplevelsesindustrien. Her er vi i Fårup Sommerland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En statsgaranti skal sikre, at både danskere og tyskere igen tør reservere sommerhuse og andre oplevelser uden risiko for at miste pengene på grund af coronaen, foreslår Dansk Industri.

Hjælpepakke: Her i påsken plejer turistsæsonen for alvor at begynde. Men coronavirussens indtog har taget livet af "plejer", så mange sommerhuse, kroer og campingpladser står spøgelsestomme i forårssolen.

Det drastiske fald i antallet af bookinger af overnatninger og oplevelser har allerede ramt hårdt. Dansk Industri (DI) mener, at der skal en statsgaranti til for at få forbrugerne til at finde pengepungen frem, så der igen kan komme gang i det, som arbejdsgiverorganisationen kalder oplevelsesindustrien:

- Der er alt for mange, der ikke tør booke et sommerhus, købe et kroophold eller en teater- eller koncertbillet, fordi de kan være bange for, at de mister deres penge på grund af nye restriktioner eller måske konkurser, siger Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i DI.

- Det vil hjælpe, hvis vi kan skabe en økonomisk tryghed, så danskere og udlændinge tør bestille et ferieophold i løbet af sommeren uden at frygte for et større økonomisk tab. Derfor foreslår vi en statslig garantiordning, siger han.

Annonce
- Der er alt for mange, der ikke tør booke et sommerhus, købe et kroophold eller en teater- eller koncertbillet, fordi de kan være bange for, at de mister deres penge på grund af nye restriktioner eller måske konkurser, siger Lars Sandahl Sørensen, direktør i DI. Her ses Brøndums Hotel i Skagen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Som et øksehug

Konkret foreslår DI regeringen og Folketingets politikere, at staten stiller en garanti for, at man som forbruger kan få sine penge tilbage, hvis et ophold mod forventning ikke kan gennemføres på grund af coronaen.

Det kan for eksempel være, at indrejseforbuddet til Danmark fortsat gælder, eller der er andre restriktioner, som ikke gør det muligt at gennemføre ferien som planlagt.

Som udgangspunkt skal hoteller, feriecentre og udlejningsbureauer betale beløbet tilbage. Men i tilfælde af en konkurs bør staten dække beløbet, mener DI.

Lars Sandahl peget på, at oplevelsesindustrien har været i vækst, men på grund af restriktioner er branchen fuldstændig lammet uden mulighed for selv at gøre ret meget:

- Det er jo ikke noget, der er kommet snigende. Det er gået rigtig fornuftigt for branchen de seneste syv-otte år, og så er det her kommet som et øksehug, at staten griber ind og siger: I må ikke have gæster, siger DI-direktøren.

Den statsgaranti, som DI foreslår, er rettet mod firmaer og ikke eksempelvis mod private, der udlejer deres sommerhuse.

DI har også forslag, som kan hjælpe teatre, musikhuse og spillesteder og museer, der står til at miste store indtægter i de kommende måneder.

DI har også forslag, som kan hjælpe teatre, musikhuse og spillesteder og museer, der står til at miste store indtægter i de kommende måneder, fordi de må holde lukket for at forhindre spredningen af coronavirus. Fredericia Teater er et af de teatre, der er nødlidende. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Den Blå Planet i Kastrup ved København. Arkivfoto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Odense

Odense vil også være CO2-neutral: I Aarhus og København er biltrafikken smertensbarnet

Annonce