Annonce
Erhverv

DI Fyn: Det skal I huske, hvis I vil kunne sælge varer om få år

Formand for Dansk Industri Fyn, Poul Strandmark, opfordrer virksomheder til at forholde sig til bæredygtighed og klima. Foto: Christian Nordholt
Formand for Dansk Industri Fyn, Poul Strandmark, opfordrer virksomheder til at forholde sig til bæredygtighed og klima.

Assens: - Om ganske få år kan I ikke afsætte jeres varer, hvis I ikke har forholdt jer til bæredygtighed og miljø.

Så kontant lød beskeden fra Dansk Industri Fyns formand, Poul Strandmark, som fredag den 10. januar var gæstetaler ved Udvikling Assens' nytårskur i Arena Assens.

Formanden talte om FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som han opfordrede både store og små virksomheder til at sætte sig ind i.

- Om I er klimatosser, klimahysteriske, eller om I er Greta-fans eller ej. Kære venner, det er en bevægelse, der ikke forsvinder, konstaterede han.

- Gør jer selv den tjeneste at komme med på vognen, tilføjede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce