Annonce
Sport

DHG vil yde lidt ekstra

Maria Borg og DHG er nødt til at yde noget ekstra for at overraske mod Ringkøbing. Foto: Sugi Thiru
DHG er underdog onsdag aften i Dalumhallen mod liganedrykkerne fra Ringkøbing.

HÅNDBOLD: Det er fire år siden, at DHG har mødt Ringkøbing - og tabte begge gange.

Det blev heller ikke til noget den 14. december 2019. Den kamp blev udsat til onsdag aften den 22. januar kl. 20.00 i Dalumhallen, fordi både DHG's Frida Maag Damgaard og Ringkøbings venstre back Camilla Faartoft havde opgaver med U19-landsholdet.

Ringkøbing har efter nedrykningen stadig liga-budget, så vestjyderne er favorit i Dalum onsdag aften. Ringkøbing slås med Vendsyssel om den direkte opryknings-billet.

Netop Frida Maag Damgaard og Camilla Faartoft præger topscorerlisten i 1. division. DHH-profilen topper dog klart med 84 mål i 13 kampe, mens Camilla Faartoft ligger nummer fire med 66 mål i 12 kampe.

"Det er et godt hold med mange profiler, som kan meget forskelligt, men de er centreret om et godt forsvar og en af rækkens bedste keepere. Dog er de uden den store profil Michelle Brandstrup til opgøret i Dalum. Men holdet har en del ligakampe i holdet, og ved hvornår de skal top-præstere", står der om Ringkøbing på DHG's facebookside.

Frida Maag Damgaard slap for karantæne efter hendes røde kort i den tætte kamp mod Vendsyssel.

- Vi har en tendens til at levere noget ekstra mod de gode hold. Det håber vi på, kan ske igen mod Ringkøbing, siger seniorformand Nicolai Gynther til Sport Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce