Annonce
Håndbold

DHG tabte pusten

Caroline Toft Nielsen blev med otte mål topscorer for DHG i nederlaget mod TMS Ringsted. Foto: Michael Bager
TMS Ringsted vandt 30-27 over DHG, der ikke kunne fastholde den gode start på kampen.

Håndbold: DHG tabte sæsonens første hjemmekamp i kvindernes 1. division, da det blev til et nederlag på 27-30 til TMS Ringsted foran 250 tilskuere i Dalumhallerne.

- Vi dækkede ikke godt nok op, og vi savnede redninger. Angrebsmæssigt spillede vi for individuelt. Det er ikke normalt for os at lukke 30 mål ind, erklærer DHG-træner Bo Milton Andersen efter nederlaget.

DHG kom ellers godt fra start og førte 12-7 efter 20 minutter. Men de sjællandske gæster var i front med et mål, 16-15, ved pausen.

- Det var helt væk, det vi lavede. Vi skulle bare have kørt den hjem med en føring til pausen, siger Bo Milton Andersen.

I anden halvleg holdt TMS Ringsted føringen og udbyggede forspringet. DHG nåede kun at snuse til gæsterne ved stillingen 23-24 midt i halvlegen.

- Der var for få, der bød ind og præsterede. Men det er mit ansvar som træner, siger Bo Milton Andersen.

Topscorere for DHG var Caroline Toft Nielsen med otte mål, Frida Maag Damgaard med syv mål og Nanna Daugaard med fem mål.

DHG har nu to point for to kampe efter åbningssejren på 37-24 ude over Sæby.

DHG klarede sig i sidste sæson fint som oprykker og var længe med i topstriden i 1. division.

- Men vi er ikke favoritter i den her række. Det er vores anden sæson efter oprykningen, og vi har stadig meget at lære, siger Bo Milton Andersen.

På lørdag skal DHG til Aabenraa for at møde topholdet Sønderjyske, der har vundet de to første kampe over Roskilde og Bjerringbro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce