Annonce
Håndbold

DHG stødte ind i bastante vestjyder

Frida Maag Damgaard blev igen topscorer for DHG. Foto: Michael Bager
Ringkøbings fysik var alligevel for voldsom for DHG's unge piger.

HÅNDBOLD: På tidspunkter under kampen havde DHG hele fire U19-spillere på banen. Målmanden Iben Hesseldal Hansen, Alberte Madsen, Frida Maag Damgaard og Katja Johansen, der netop har skrevet kontrakt med Odense Håndbold.

De fulgte sådan set glimrende med Ringkøbings liga-nedrykkere de første tyve minutter, men så blev presset fra de fysiske større og mere bastante Rikke Slumstrup Jensen og Camilla Faartoft både i forsvar og angreb en belastning for de unge DHG'ere, som var tvungent til at lave mange hurtige kryds for at få kvinderne fra Vestjylland på bagkant.

Det lykkedes ikke altid, eller gæsterne fik bremset løbene.

Netop som den tidligere landsholdsspiller og nu træner for Ringkøbing, Jesper Holmris, havde brokket sig til en advarsel, trak gæsterne fra og DHG måtte tage en time-out bagud 12-7 fra 7-7, så der ikke fossede mere vand ind i det fynske lastrum før pausen.

Annonce

Kampen Kort

Kvinder, 1. division DHG-Ringkøbing 18-24 (9-13)

Mål:

DHG: Frida Maag Damgaard 7, Caroline Toft Nielsen 3, Katja Johansen 3, Alberte Madsen 2, Maria Borg 1, Liesa Maria Enzi 1, Nanna Daugaard 1 (1).

Ringkøbing: Camilla Faartoft 6 (2), Marie-Louise Sundgaard 5, Rikke Slumstrup Jensen 4, Alberte Simonsen 3, Rikke Jochumsen 2, Marie Louise Søberg Nissen 2, Arlinda Jadari 1, Marigona Hajdari 1.

Kampens gang: 7-7, 7-12 (9-13), 14-21, 17-22, 18-24.

Udvisninger: DHG: 2x2 Ringkøbing: 2x2

Bedste spillere:

DHG: Frida Maag Damgaard Ringkøbing: Marie-Louise Sundgaard

Dommere: Morten Deding Søe og Jonas Larsen Trust - sikre.

Tilskuere: 150

Næste kamp: Lørdag 2. januar, kl. 14.30, Roskilde-DHG

Offensiv satsning

Tidtager-sekretæren skulle lige på plads efter et toiletbesøg, før DHG kunne indlede forfølgelsen af gæsterne.

Frida Maag Damgaard var svær at stoppe for Ringkøbing og et par gange forsøgte Jesper Holmris sig med en mandsopdækning af det fynske talent.

Ringkøbing havde stor bredde og den elegante playmaker Marigona Hajdari havde også nogle fine fodfinter og frispilninger, der gjorde ondt på hjemmeholdet og så var DHG bagud med 21-14, inden DHG igen måtte tage time-out uden, at det gjorde angrebsspillet til andet end en enmandshær.

Iben Hesseldal Hansen gjorde ellers sit bedste og reddede en del helt åbne Ringkøbing-chancer.

DHG blev nødt til at gå frem og dække med to helt fremme i en 4-2-opdækning og det gav muligheder. Ved 22-17 brændte Katja Johansen helt alene igennem og lige efter missede DHG på en dobbelt-chance.

Det var reelt de sidste muligheder, som blev spildt, for der blev forsøgt alt fra bænken. Unge Alberte Madsens venstre hånd kunne godt komme lidt mere i spil, for den er der potentiale i på sigt.

I sidste ende var Ringkøbings fysik og tyngde for voldsom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce